Budi dio naše mreže

Branimir Stanić novi glavni urednik Glasa Koncila, mons. Miklenić odlazi nakon 23 godine

Nakon 23 godine predanog rada kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i arhiđakon Zagorskog arhiđakonata mons. Ivan Miklenić na vlastitu molbu, s 31. kolovoza, odlazi s funkcije glavnog urednika Glasa Koncila i vršitelja dužnosti direktora Glasa Koncila, a zamjenjuje ga Branimir Stanić koji postaje glavnim urednikom Glasa Koncila i vršiteljem dužnosti direktora Glasa Koncila. Naime, odlukom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u srijedu, 22. srpnja, došlo je do imenovanja i razrješenja službi u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

/ mp

Glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić prošle je godine dobio nagradu Hrvatskog katoličkog društva povodom 40. obljetnice aktivnog novinarskog djelovanja, i to upravo u Glasu Koncila te za izuzetan doprinos katoličkome novinarstvu kroz novinarsko i uredničko djelovanje.

Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu odlukom kardinala Bozanića dobiva novog rektora mr. Željka Faltaka po njegovom povratku sa studija u Rimu koji je u toj službi naslijedio mr. Anđelka Košćaka, svećenika Varaždinske biskupije.

Don Damir Stojić razriješen je službe studentskog kapelana na Sveučilištu u Zagrebu te je imenovan župnikom u župi Duha Svetoga u Zagrebu – Jarun, a zamjenjuje ga don Mario Bobić koji je razriješen službe župnog vikara u župi Duha Svetoga u Zagrebu – Jarun.

Novim nadbiskupskim tajnikom i pročelnikom Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije postaje Tomislav Šagud, a dosadašnji pročelnik mr. Borna Puškarić imenovan je župnikom moderatorom u župi sv. Blaža u Zagrebu.

Kanonikom Prvostolnog kaptola zagrebačkog postaje mons. Zlatko Koren koji je razriješen službe župnika moderatora u župi sv. Blaža u Zagrebu, kao i službe povjerenika za pastoral braka i obitelji.

Ostala imenovanja i razrješenja u Zagrebačkoj nadbiskupiji pročitajte OVDJE.

Ključne riječi:
mons. ivan miklenić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja