Budi dio naše mreže

Bračni par Ante i Marija Jurinović zlatni pir proslavili su na misnom slavlju koje je u nedjelju 13. kolovoza u crkvi sv. Stjepana prvomučenika predslavio župnik Opuzena don Ante Antunović. Bog im je darovao troje djece, deset unuka i dva praunuka. Slavlje je upotpunilo i kršenje malog Marija – drugo dijete obitelji Vanese i Ante Markovića.

/ hjb

U homiliji je vlč. Antunović pojasnio kako su krivoj slici o Bogu krivi međuljudski odnosi, te naglasio: “Kako će jedan mladić shvatiti Boga kao Oca, kad je kroz čitav svoj život osjetio na vlastitoj koži što znači biti loš otac!”

Bog se ponekad čini dalek, odsutan od naše povijesti, rekao je, prisjetivši se pri tom sv. Ilije proroka i sv. Katarine Sijenske, kojoj se Isus puno puta ukazivao. “Ali kada se dogodilo da je silno trpjela sa svih strana, a Isusa nigdje nije bilo da joj pomogne, kad se sve smirilo, pojavio se Isus i na njezin upit gdje je bio, Isus je rekao da je bio u dnu njezinog srca i pomogao joj da izdrži sve što je izdržala. Skoro čitav Stari zavjet, Boga prikazuje više u oluji, potresu, ognju, u strahotama, negoli u lahoru, On će poput potresa rušiti lažne vrijednosti, baš onda, kad nam izgleda da su laži zavladale svijetom.

“Poput ognja spalit će trulež zla i zloće u ovome svijetu. On je prema čovjeku nenametljiv i obziran, a tko bi se zaustavio na isticanju Božje strašne sile i Božje osvetne pravde, tome bi Bog ostao zauvijek stranac, a tko bi se zaustavio samo na djetinjem zaljubljeničkom odnosu prema Bogu, taj bi brzo postao Božjim krivotvoriteljem”, rekao je, među ostalim, vlč. Antunović.

“Ne bojmo se da će Kristova Crkva nastradati, ali nam to ne smije biti razlog da ne uložimo svu svoju snagu, kako bismo pridonijeli da svima u njoj bude bolje, udobnije, a osobito, da drugi zavole s njome putovati. Veliki naš kršćanski zadatak jest, ljudima koji su daleko od Boga, koji se Boga boje, jer ga ne poznaju kakav jest, veliki naš zadatak jest – tim ljudima svojim životom pokazivati sliku Boga, koji doduše pravedno i strogo kažnjava zlo ali isto tako pravedno s ljubavlju nagrađuje dobro. Jedino preko našeg ponašanja, drugi će zavoljeti Krista i njegovu Crkvu i poželjet će pridružiti nam se na putu prema luci vječnoga spasenja”, zaključio je homiliju vlč. Antunović.

Čestitavši svim slavljenicima, vlč. Antunović zazvao je Božji blagoslov, a mlađim bračnim parovima, posebno gdje ima puno trzavica, samo zato jer je Bog dalek ili imaju krivu sliku o Bogu, poručio – da se ugledaju na bračni par Jurinović, kojima sigurno nije bilo uvijek lako, ali su izdržali – jer se trpjelo i s jedne i s druge strane…

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja