Budi dio naše mreže

Bliži se prva samostalna izložba Eve Vukine u rodnom gradu Čakovcu. To je izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" koja putuje Hrvatskom skoro godinu dana. Za tu priliku sprema se zajedno s bratom, a već u samim pripremama "ostala je u čudu" zbog spoznaje kako su predivne Božje "slučajnosti". Pogledajte kako izgledaju dva preklopljena rada Eve Vukine s izložbe te koju poruku nose.

/ bg

Povodom prve samostalne izložbe u Čakovcu Vukina radi plakat i najavu i pri tome joj pomaže brat koji je, kako kaže, jako dobar na području dizajna.

Foto: Eva Vukina Art

“Tako smo odlučili za pozadinu plakata preklopiti dva moja rada s izložbe, a to je portret Stepinca i sliku Raspetog Isusa s hrvatskim svecima. Na kraju smo ostali u čudu kako se lice Raspetoga poklopilo s licem Stepinca, a mogu samo reći kako su predivne te Božje ‘slučajnosti’ u umjetnosti i koliko ja sama spoznajem Božju prisutnost u umjetnosti. Ima li veće simbolike? Isus Krist kao glava Crkve koji djeluje preko svakog od nas, svi smo mi udovi jednog Tijela. Svi smo pozvani na svetost, a to ne ide bez patnje. U patnji se kuša naša svetost, a to su dokazali naši sveci. Svatko od nas ima svoju ulogu u ovom svijetu, svoj poziv, svoju svrhu. Što više gledam ovu sliku,to više shvaćam da obnova svijeta ostaje na nama, na svakom od nas posebno, mi smo taj svijet i svatko mora raditi na sebi i manje osuđivati i upirati prstima u druge da bi taj svijet bio bolji. Crkva je Isusovo tijelo koje krvari, koje pati, mi smo njezini udovi, mi smo jedno, a ti udovi moraju biti snažni i spremni na borbu”, napisala je Vukina na svojoj Facebook stranici Eva Vukina Art.

Foto: Eva Vukina Art

“Ponosna sam na svoju domovinu jer mnogi su se borili za nju i njegovali je, a sad je na nama da nastavimo tu borbu, svatko na svoj način, svojim talentom”, poručila je te dodala: “Jedni od takvih boraca bili su naši sveci koje ja imam kao mlada umjetnica čast promovirati!”

Foto: Eva Vukina Art

Otvorenje izložbe “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” bit će u Muzeju Međimurja u Čakovcu u petak 9. travnja u 18 sati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja