Budi dio naše mreže

Profesori i studenti s Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu već godinama uključeni su u projekt oslikavanja bolničkih hodnika u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Rezultati su danas i vidljivi na radost pacijenata.

/ mp

Kako nam je otkrila glavna sestra klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata u KBC Zagreb Mirna Vrček, ideja je nastala iz želje za humanizacijom bolničkog prostora predviđenog za prolaz pacijenata, osoblja i posjeta.

“Na taj način želimo umanjiti stres pacijenata ulaskom u ‘dugi, bijeli hodnik koji kao da vodi u smrt’ prema riječima jedne pacijentice”, poručila je Vrček.

Kako je objasnila naša sugovornica, tom odlukom i učinjenom intervencijom u prostoru, Uprava bolnice još na jedan način pokazuje da je uistinu pacijent i njegova obitelj u središtu naše pažnje.

“Pokazuje se da brine i o utjecaju neposredne okoline u kojoj pacijent boravi za vrijeme liječenja, a isto tako brine da kreira ugodan prostor i za djelatnike”, istaknula je Mirna Vrček.

Akademski slikar Tomislav Buntak

Prema riječima naše sugovornice, dr. art. Melinda Šefčić osobito je uključena u projekte oslikavanja bolničkog prostora te joj na poseban način zahvalna na višegodišnjoj suradnji.

No, kako nam je otkrila Vrček, nakon oslikavanja prostora slijede i mozaici te kipovi.

“Želimo pažnju pacijenata i njihove pratnje barem tijekom prolaska oslikanim hodnikom preusmjeriti s bolesti i neizvjesnosti na estestki i tematski lijepe i zanimljivo oslikane sadržaje”, poručila je Mirna Vrček.

Na svom Facebooku profilu najavila je i novu suradnju:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja