Budi dio naše mreže

U nedjelju 26. lipnja 2022. godine u Župi Presvetog Srca Isusova u Vinkovcima nakon trodnevnice i svečane proslave crkvenog goda Presvetog Srca Isusova, župnik vlč. Ladislav Dort tradicionalno je blagoslovio vozila i vozače.

/ im

Blagoslovu je prethodila sveta misa u 9 sati na kojoj se okupio veliki broj vjernika kako iz ove, tako i iz okolnih župa.

U kratkoj homiliji župnik se osvrnuo na temu iz nedjeljnog Lukinog evanđelja, sljedbeništvo Isusa Krista. Istaknuo je kako smo mi vjernici često nalik i možemo se prepoznati u Samarijancima kad je u pitanju nasljedovanje Isusa Krista. U svakodnevnom životu često puta mirno i glatko odbijamo primiti Isusa. Iako čujemo kako nas Isus zove i znamo što će nas upitati, ipak ustrajavamo u svome odbijanju. Postoje trenutci kada bismo mi rado slijedili Isusa, svjesni da je on put koji nas vodi u život, ali nažalost često nas neke druge stvari odvuku s toga puta. U sljedbeništvu Isusa Krista nema pogađanja. Slijediti Krista prema križu i do križa ima svoju cijenu, a ta cijena je dati sve što posjedujemo. Isus traži od nas da Njegov put vidimo kao svjetlo pred kojim sve ostalo blijedi. Samo nasljedovanje Isusa Krista može nas spasiti na duhovnom polju od apsolutnog moralnog sloma, neke su od misli župnika Dorta izrečene u homiliji.

Zaključio je da nas Bog nas želi cjelovite, želi našu potpunu pozornost te pozvao da budemo spremni reći mu ‘da‘, i to već danas, ne obazirući se na ono što nam ovaj svijet govori, jer to
je cijena našeg spasenja, cijena koju moramo prihvatiti bez oklijevanja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja