Budi dio naše mreže

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 2. srpnja u privremenom bogoslužnom prostoru župe Posavski Bregi, misno slavlje tijekom kojeg je krstio Doru, peto dijete u obitelji Darka i Anite Vučić. Koncelebrirao je domaći župnik Dražan Mirčić koji je na početku pozdravio biskupa te čestitao roditeljima i okupljenoj rodbini.

/ im

U homiliji biskup je poručio okupljenima kako je krštenje milost Duha Svetoga da živimo kao Božja djeca, prenosi Sisačka biskupija. „Čuli smo u čitanju svetoga Pavla apostola da tako postajemo dionici, dapače, baštinici Božji. Ono što je Isus sam donio, što je On živio, po čemu se njega poznaje da je Sin Božji, evo to se daje i nama da mi budemo sinovi i kćeri Božje. Po ovom svetom sakramentu postajemo dio njegova mističnog tijela, tj. Crkve. Dakako da je to otajstvo koje nije moguće razumjeti bez vjere i zato se traži vjera, vjera roditelja, vjera kumova koju oni ispovijedaju“.

Biskup je istaknuo i kako je voda kojom se krsti simbol Duha Svetoga koji nas čisti od istočnog grijeha i tako nas uranja u prisutnost Boga Oca, Sina i Duha Svetoga. „Dakle, kada se kaže ja te krstim, to znači činim te kršćaninom, dionikom Kristova života i također uranjanjem te u prisutnost Oca, Sina i Duha Svetoga, tako da se ta naša pripadnost širi na samu obitelj Presvetog Trojstva. To je biljeg koji se daje duši, te se ne može ponoviti, kao što se ne može ponoviti ni krizma, a ni sakrament svetoga reda ni braka. Dakle, to su sakramenti koji se jedanput primaju da bi se na njima dalje gradio život u vjeri“, rekao je biskup te poručio kako su za rast u vjeri svakog djeteta posebno važni primjeri roditelja, baka i djedova, ali i kumova od kojih djeca dobiju prve spoznaje o Bogu i uče se moliti.

Biskup je još poručio i kako je ovo krštenje jedna velika poruka za ovu župu i za sve vjernike da trebamo biti zahvalni za svaki dar života i za svako novorođeno dijete Božje.

Na kraju biskup je čestitao roditeljima i cijeloj obitelji na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja