Budi dio naše mreže

U župnoj crkvi BDM Snježne u Belcu pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško je u nedjelju, 22. kolovoza, podijelio sakrament krštenja Mihaelu, petom djetetu obitelji Hanžek, te Viktoru, prvom djetetu obitelji Brčić.

/ mp

U homiliji mons. Šaško istaknuo je primjer Isusove poniznosti, koji je postao našim kruhom, našom hranom te važnost mise gdje nam se Bog daje za hranu, koja daje život. Osvrnuo se i na primjer ljubavi vezan uz drugo čitanje Poslanice sv. Pavla Efežanima, gdje sv. Pavao u doslovnom grčkome piše da muž treba hraniti i njegovati ženu, što isto Krist čini prema Crkvi: “Kršćani su uvijek živjeli u ljubavi onako kako je Krist živio prema Crkvi”, donosi Zagrebačka nadbiskupija.

U koncelebraciji je, uz domaćeg župnika vlč. Milana Pušeca, bio i prof. dr. sc. Ante Crnčević, pročelnik Katedre liturgike na KBF-u, dok su kod oltara posluživali bogoslov Luka Žeželj i sjemeništarac Mislav Božić, a misno slavlje pratio je crkveni zbor.

Nakon mise mons. Šaško je čestitao roditeljima te je u ime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića obitelji Hanžek predao prigodni dar. Mama Darinka pohvalila je svoje sinove Danijela, Ivana, Karla i Matiju koji joj puno pomažu oko Mihaela, a poručuje kako roditeljstvo iako je ponekad naporno, jest prekrasno i kako se ne treba obazirati se na druge, ukoliko želite imati veliku obitelj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja