Budi dio naše mreže

"Od mladih moramo naučiti tu otvorenost životu; onu znatiželju, ono traženje i onu čežnju da s Bogom grade budućnost", poručio je šibenski biskup za HKR.

/ mk

12. susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću ne može proći bez predsjednika Odbora za mlade HBK, šibenskog biskupa Tomislava Rogića.

Dok su sa svih strana pristizali autobusi s mladima iz cijele Hrvatske i šire, u središtu Gospića s njim je razgovarao naš novinar Matija Đudarić.

Na pitanje što ga ovoga dana najviše raduje odgovorio je da je to ovaj 12. po redu susret za koji je došao trenutak nakon bjelovarskog Susreta hrvatske katoličke mladeži te Svjetskog dana mladih u Lisabonu na kojem je sudjelovalo gotovo dvije tisuće mladih iz Hrvatske.

Dat će Bog da ovaj susret prođe doista u jednom lijepom ozračju zajedništva i kršćanske ljubavi i Krista kao onoga koji nas okuplja.

Rekao je kako se prema posljednjim podacima očekuje devet do deset tisuća mladih zajedno s domaćima, volonterima i suradnicima.

“Pomalo se ponovno okupljamo. Nećemo patiti na broj, nego na radost koju ovaj susret znači i pod kojim geslom se i događa”, naglasio je biskup Rogić.

S obzirom na vremensku prognozu koja je organizatore, a sigurno i sve sudionike, do posljednjeg trenutka držala u neizvjesnosti biskup je rekao kako ni kiša neće poremetiti planove: “Dat će Bog da ovaj susret prođe doista u jednom lijepom ozračju zajedništva i kršćanske ljubavi i Krista kao onoga koji nas okuplja.”

Vjerujem da to u njima jest i da će to oni danas posvjedočiti.

Na pitanje što nas mladi mogu naučiti biskup Rogić je poručio: “Od mladih moramo naučiti tu otvorenost životu; onu znatiželju, ono traženje i onu čežnju da s Bogom grade budućnost. Vjerujem da to u njima jest i da će to oni danas posvjedočiti.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja