Budi dio naše mreže

Svečana misna slavlja u filijali u Novim Mikanovcima te u župnoj crkvi u Vođincima predvodio je na prvu nedjelju došašća 27. studenoga na engleskome jeziku mons. Prosper Balthazar Lymio, pomoćni biskup nadbiskupije Aursha u Tanzaniji.

/ tg/IKA

Prva nedjelja došašća u župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima protekla je u ozračju darivanja. Svečana misna slavlja, jutarnje, u filijali u Novim Mikanovcima, kao i pučko misno slavlje u župnoj crkvi u Vođincima, predvodio je, na engleskom jeziku, monsinjor Prosper Balthazar Lymio, pomoćni biskup nadbiskupije Aursha u Tanzaniji, uz župnika Antu Šiška.

Foto: Ruža Keser

Misna slavlja animirali su članovi mješovitih župnih zborova. Biskup Porsper u Đakovačko-osječku nadbiskupiju došao je na poziv nadbiskupa mons. Đure Hranića kako bi vjernicima u župama naše nadbiskupije govorio o potrebama vjernika svoje nadbiskupije. Tim su povodom sav novac koji su, ovogodišnji kandidati za primanje sakramenta potvrde, prikupili prodajom kolača nakon misnih slavlja, kao i sva milostinja prve nedjelje Došašća u novčanom iznosu od 1.500 Eura, donirani za potrebe nadbiskupije Arusha u Tanzaniji.

Foto: Ruža Keser

Foto: Ruža Keser

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja