Budi dio naše mreže

Varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je u utorak igračima, članovima stručnog stožera i vodstvu Nogometnog kluba Varaždin čestitku povodom plasmana u Prvu hrvatsku nogometnu ligu. Pobjedom 3:1 protiv nogometaša Šibenika pred domaćom publikom u izravnom dvoboju za plasman u najviši rang hrvatskog nogometa, NK Varaždin je protekle subote razveselio mnogobrojne navijače i simpatizere.

/ mp

Čestitku biskupa Mrzljaka prenosimo u cijelosti:

Poštovani igrači, članovi stručnog stožera i vodstva NK „Varaždin“!

Prošle subote na varaždinskom stadionu odigrala se utakmica kojom ste naš varaždinski Klub ponovno vratili u prvu Hrvatsku nogometnu ligu. Ovaj ostvareni uspjeh sigurno je zahtijevao veliki trud, zalaganje, napore i odricanja koji su sada dobili svoju zasluženu nagradu. Iskreno se s vama radujem i čestitam vam na tom plasmanu.

Papa Franjo prošle je godine poslao svoju poruku svim ljubiteljima sporta prigodom predstavljanja novog dokumenta Dikasterija za laike, obitelj i život „Dati najbolje od sebe. O kršćanskoj perspektivi sporta i osobe.“ U svojoj poruci papa je istaknuo kako je sport mjesto susreta među ljudima, a ujedno povlašten prostor gdje se može doživjeti radost natjecanja radi postizanja zajedničkog cilja. Papa primjećuje da se veliki rezultati u sportu kao i u životu postižu timski. Također, papa ističe da je sport ozračje koje nam pomaže da dajemo najbolje od sebe, pomaže nam prepoznati svoje granice i boriti se da budemo bolji.

Pridružujući se ovim mislima pape Franje, želim i ja svima vama mnogo uspješnog timskog zalaganja i rada da postignete i veće rezultate te da rastete u spretnosti i kvaliteti kao sportaši, a u poniznosti i velikodušnosti kao ljudi. Uz iskren pozdrav i blagoslov!

Josip Mrzljak,

varaždinski biskup

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja