Budi dio naše mreže

Na nedjelju Božje riječi, treću nedjelju u liturgijskoj godini, 22. siječnja u župnoj crkvi sv. Nikole, biskupa u Bistri tijekom euharistijskog slavlja kršten je Matej Horvat, sedmo dijete obitelji Horvat. Roditelji Darko i Anamarija uz Mateja imaju još šestero djece Anu Lauru, Valentinu, Paulu, Davida, Gabrielu i Niku.

/ mp/IKA

Svečano misno slavlje predslavio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački u koncelebraciji s domaćim župnikom Markom Baršićem. Biskup Gorski rekao je kako je svako dijete svjetlo i nada u bolju budućnost naše domovine. U svojoj homiliji biskup se osvrnuo na nedjeljna čitanja posebno ističući kako nas uvijek kao vjernike mora krasiti jedinstvo i zajedništvo temeljeno na Isusu Kristu i da nikada ne smijemo odbacivati niti jednog čovjeka. Povezujući današnju nedjelju Božje riječi mons. Gorski istaknuo je da je važno da svaka katolička obitelji ima u svome domu Bibliju koju bi bilo korisno poznavati i redovito čitati, javlja Zagrebačka nadbiskupija.

Na kraju misnog slavlja mons. Gorski roditeljima je uručio prigodne darove uz svoju osobnu čestitku, kao i pozdrave i čestitke zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja