Budi dio naše mreže

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, predvodio je misno slavlje u nedjelju 14. srpnja 2024. u župi sv. Ivana Bosca u Podsusedu. Tom je prilikom krstio Josipu, osmo dijete u obitelji Čolaković.

/ mdj

Najstariji brat male Josipe, Matija Čolaković, redoviti je i revan poslužitelj kod oltara te uzor vjere i pobožnosti svojim prijateljima ministrantima. Cijela je obitelj Krešimira i Katarine Čolaković redovito na nedjeljnim euharistijskim slavljima, na blagdanskim kao i u ostalim liturgijskim događanjima. 

Mons. Mijo Gorski istaknuo je uzoran kršćanski život ove obitelji, njihovu otvorenost životu, bračnu vjernost i zauzetost za kršćanski odgoj brojne djece. Preporučio im je da se pouzdaju u Božju providnost i da svojoj djeci budu prvi svjedoci vjere koja slavi Boga života, kako ovozemnog u njegovoj prolaznosti tako i još više, vječnoga života u nebeskoj slavi.

Uz biskupa Miju na euharistijskom slavlju koncelebrirali su domaći župnik don Tunjo Blažević te odgojitelj u prednovicijatskoj salezijanskoj zajednici don Mladen Delić. Kuma maloj Josipi bila je Senija Ćoso. Na kraju misnog slavlja biskup Mijo je čestitao roditeljima novokrštene Josipe uručivši im prigodni dar nadbiskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja