Budi dio naše mreže

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović istaknuo je primjer Ivana Krstitelja koji je naviještao Isusov dolazak te zahvalio svima koji skrbe o osobama s poteškoćama.

/ fe

Po prvi put nedjeljna misa za obitelji i djecu s teškoćama u razvoju, njihove njegovatelje i stručne suradnike, slavljena je u zajedništvu sa župnom zajednicom.

Predslavitelj i propovijednik, dubrovački biskup mons. Roko Glasnović, naglasio je važnost i potrebu radosti i radovanja u životu. Protumačio je i poruke misnih čitanja treće nedjelje došašća, i poručio kako nikada ne trebamo sumnjati u Gospodinovu vjernost, nego trebamo paziti da i mi usprkos poteškoćama imamo snage njemu ostati vjerni.

mons. Roko Glasnović / Foto: Dubrovačka biskupija

Istaknuo je primjer Ivana Krstitelja koji je naviještao Isusov dolazak te zahvalio svima koji skrbe o osobama s poteškoćama. Također je govorio o važnosti solidarnosti, promicanja ljudskog dostojanstva i ljubavi i brige za bližnje.

U prinosu darova donesen je i zajednički uradak otiska dječjih dlanova napravljen na adventskoj katehezi s radionicom u srijedu i slamica za jaslice malog Isusa koju su djeca na radionici samostalno popunjavala kako bi djetetu Isusu utoplili dolazak u svijet.

Misa za obitelji i djecu s teškoćama u razvoju / Foto: Dubrovačka biskupija

Župnik don Robert Ćibarić zahvalio je svima na dolasku, korisnicima Centra Josipovac i svim obiteljima s djecom s invaliditetom i s teškoćama u razvoju. Osobito je zahvalio biskupu što se i ove godine odazvao predvoditi misno slavlje. Pjesmom su misu pratili mladi ove župe uz pratnju profesorice Jelene Erić. Nakon mise druženje uz prikle i čaj nastavljeno je u Klubu mladih sv. Mihajla.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja