Budi dio naše mreže

Požeški biskup Antun Škvorčević susreo se u utorak, 30. siječnja 2024. s Maricom Kerepčić, majkom mladića Luke koji je zadobio teške ozlijede na Svjetskom susretu mladih u Portugalu 2023. godine te zajedno s mladima uručio obitelji novčanu pomoć.

/ mk/IKA

S biskupom Škvorčevićem bio je župnik požeške Župe sv. Terezije Mario Večerić, župni vikar Karlo Topalović te mladići Ante Veselin i Matej Raljević, koji su sudjelovali u organizaciji karitativne akcije prikupljanja pomoći za Luku te biskupov tajnik Matej Siluković. Naime, mladi iz požeške Župe sv. Terezije Avilske u suradnji s Caritasom Požeške biskupije organizirali su 23. prosinca 2023. glazbeno-scensku karitativnu akciju „Božić u nama“ pod geslom „Mladi za Luku“, tijekom koje su prikupljali pomoć za troškove liječenja spomenutog mladića Luke.

Biskup je podsjetio na ljubav, plemenitost i solidarnost kao na ljekovita sredstva u pristupu bolesnicima. Istaknuo je kako je prigodom nedavnog posjeta Luki u Varaždinskim Toplicama osjetio ljubav oca Ivana i majke Marice, kojom bdiju nad sinom i tako ga liječe od svega drugog.

Kazao je da su to svojom božićnom inicijativom posvjedočili i mladi iz Požege na čelu s njihovim nazočnim predstavnicima Antom i Matejom, poduprti župnikom Večerićem i župnim vikarom Topalovićem. Izrazio je zahvalnost majci Marici i ocu Ivici i svim drugim članovima obitelji za podršku koju pružaju Luki. Zahvalio je i mladima te brojnim darovateljima novčanog priloga za blizinu koju su im iskazali svojom karitativnom akcijom.

Mladi su uručili majci Marici novčani prilog koji su prikupili za Luku, a biskup je dodao pomoć Požeške biskupije. Gospođa Kerepčić zahvalila je na pomoći u ime cijele obitelji, istaknuvši kako želi zahvaliti i za molitve koje su biskup i vjernici Požeške biskupije uputili Bogu za oporavak njezina sina Luke.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja