Budi dio naše mreže

U katedralnoj župi Uzvišenje svetog Križa u Sisku, 24. listopada obilježen je Svjetski dan misija. Vjernici su molili za djecu svijeta i darivali priloge za pomoć misionarima i misionarkama koji pomažu kako bi olakšali svakodnevicu djeci u misijskim zemljama.

/ tg
Pogledajte dječje crteže i poruke podrške za misije kojima je obilježena misijska nedjelja u katedralnoj župi u Sisku. Crteži su osvanuli na Facebook stranici Papinska misijska djela u RH na kojoj se možete više upoznati s misijskim djelovanjem.

Dječji radovi, Sisak

Dječji radovi, Sisak

Dječji radovi, Sisak

Podsjetimo, Svjetski dan misija ili Misijska nedjelja obilježava se pretposljednje nedjelje u listopadu. Dan je utemeljio papa Pio XI. 1926. godine s ciljem naviještanja Radosne vijesti u područjima koja ne poznaju Kristov nauk i trpe veliku materijalnu neimaštinu.

Prigoda je to da se uvijek iznova prisjeti da kao kršćani svi smo pozvani biti misionari, biti svjedoci Božje spasenjske ljubavi prema svakomu čovjeku. U tom duhu i papa Franjo piše svoju ovogodišnju poruku za Svjetski dan misija, pod geslom: “Bit ćete mi svjedoci” (Dj 1, 8).

“Dok misionari idu u misije, među narode koji još nisu čuli Božju riječ, vi koji ostajete u svojim sredinama pratite ih molitvama i konkretnom pomoći te na taj način svjedočite međusobnu ljubav i univerzalnost Crkve onima koji idu oko svijeta. Najsvjetliji primjer zauzeta djelovanja unutar vlastitog okruženja nudi lik blažene Pauline Jaricot, utemeljiteljice Djela za širenje vjere”, istaknuo je papa i proglasio je blaženom u svibnju ove godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja