Budi dio naše mreže

Akcijom "Biciklom za Vukovar" želi se odati počast žrtvama Vukovara i svim žrtvama Domovinskog rata

Osma akcija "Biciklom za Vukovar" kreće u četvrtak, 14. studenog, u 17:30 sati, iz Ulice grada Vukovara u Zagrebu. Prema riječima jednog od inicijatora ove akcije i sudionika Damira Luke Saftića, "Biciklom za Vukovar" okuplja bicikliste amatere koji žele odati počast žrtvama Vukovara i svim žrtvama Domovinskog rata.

/ mp

Prema Saftićevim riječima, Udruga “Biciklom ZA” organizira već osmu godinu akciju “Biciklom za Vukovar”, biciklistički maraton u kojem sudjeluje 33 biciklista. Već tradicionalno će bicikliste ispratiti gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, veterani 148. trnjanske brigade HV-a, učenici OŠ Rapska sa svojim učiteljicama i ostali građani Sigečice, a dočekat će ih gradonačelnik Grada Vukovar Ivan Penava ili njegov zamjenik.

“S ovim biciklističkim maratonom krenuli smo 2012. godine kada je grupa entuzijasta krenuli putem Vukovara iz Zagreba kako bi se upoznali hrvatski kraj. Broj prijava za sudjelovanje u našoj akciji svake godine je sve veći pa smo se odlučili za 33 sudionika, prema Isusovim godinama. Cilj maratona je povezivanje Zagreba i Vukovara, kako bi Vukovarci znali da smo uz njih”, istaknuo je naš sugovornik.

“Jedan od ciljeva maratona je i međusobno povezivanje kao i vlastito mijenjanje. Težimo rastu i promjeni u našim životima”, nadodao je.

Saftić je naglasio kako su i ove godine pokrenuli akciju darivanja krvi za vukovarsku bolnicu, koja će se održati u ponedjeljak, 18. studenog, od 17 do 19 sati, u Gradskom crvenom križu Vukovar, 204. vukovarske brigade 45, Vukovar, u kojoj će sudjelovati svi biciklisti koji to mogu i žele.

“Ovo je već četvrta takva akcija i svake godine velik dio biciklista koji s nama voze pristupi darivanju krvi, međutim dojam je da jako malo ljudi koji dođu u Vukovar na Dan sjećanja zna za tu mogućnost. Pozivamo sve da na taj dan dođu i daruju svoju krv”, poručio je Damir Luka Saftić.

Biciklistički maraton pratite na Facebook stranici Biciklom za Vukovar.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja