Budi dio naše mreže

U Hrvatskoj u srijedu počinje dvanaesta molitvena kampanja "40 dana za život" u 33 grada. Zahvaljujući tom međunarodnom i ekumenskom projektu od 2004. godine u svijetu je spašeno više od 16.000 dječjih života i u molitvi za život je sudjelovalo oko milijun ljudi, a utjecali su na milijune.

/ mp

Uoči molitvene kampanje za život održat će se Marijanska procesija na ulicama mnogih gradova.

Kako je u HKR-ovoj emisiji “Aktualno” u utorak rekao Ante Čaljkušić, voditelj molitvene inicijative “40 dana za život”, cilj Marijanske procesije je kako bi osvijestili veličinu i ljepotu začeća te da nas je Bog htio i želio.

“U Zagrebu nas u srijedu očekuje veličanstvena procesija ulicama centra našeg grada”, naglasio je Čaljkušić.

Govoreći, pak, o plodovima molitvene inicijative Čaljkušić je istaknuo da se smanjuje broj pobačaja po bolnicama.

“Naša molitvena inicijativa spasila je 62 djece. Znači Hrvatska je dobila tri razreda”, nadodao je.

Donosimo detaljan raspored Marijanskih procesija diljem Hrvatske:

UTORAK, 24. rujna

Đakovo, okupljanje za procesiju je u 17:30 sati u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova (Kralja Tomislava 22) te će se hodati do katedrale svetog Petra. U 18:30 sati u katedrali će biti sveta misa.

Koprivnica, procesija će započeti u 19 sati svetom misom (s nakanom za blagoslovljen početak jesenske kampanje ) u bolničkoj kapelici (Ulica doktora Željka Selingera bb, Koprivnica). Nakon svete mise, uz molitvu i pjesmu, održat će se procesija ulicama grada do župe bl. Alojzija Stepinca.

Bjelovar, procesija će početi svetom misom u 18 sati za blagoslov kampanje u katedrali sv. Terezije Avilske. Nakon svete mise će kroz glavni gradski park proći u procesiji do mjesta bdjenja ispred bjelovarske bolnice (Antuna Mihanovića 8).

Rijeka, okupljanje u 18 sati na mjestu bdjenja (Krešimirova 42, ulaz iz Cambierive), a zatim zajedno, uz pjesmu i molitvu krunice, će se krenuti do crkve Gospe Lurdske gdje će u 19 sati biti sveta misa.

Velika Gorica, okupljanje kreće u u 17:30 sati kod Milenijskog križa. Procesija će krenuti u 18 sati prema crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, gdje će u 18:30 biti sveta misa.

Vinkovci, u samom centru grada okupljanje je u 19:30 sati od centra do mjesta bdjenja (Hrvatskih kraljeva 76e, Vinkovci).

SRIJEDA, 25. rujna

Knin, u 18 sati je okupljanje na mjestu bdjenja (Kralja Svetoslava Suronje 12, Knin). Procesija će se kretati do crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, gdje će u 19 sati biti sveta misa.

Split, okupljanje je pred rodilištem (Spinčićeva 1, Split) u 17:30 sati. Tada će se okupiti pred rodilištem i procesijom doći do crkve Gospe od Pojišana. U 19 sati će svi zajedno sudjelovati u svečanoj svetoj misi.

Šibenik, okupljanje je pred bolnicom na mjestu bdjenja (ul. Karla Vipauca) u 17 sati, a u svečanoj procesiji će se hodati i moliti do župe Presvetog Srca Isusova na Baldekinu. Tamo će se u 18 sati održati sveta misa.

Zagreb, okupljanje za procesiju je u 17:30 sati na Kamenitim vratima. Pjevanom krunicom procesija će proći glavnim zagrebačkim Trgom i ulicama grada do bazilike Presvetog Srca Isusova (Palmotićeva 31), gdje će nakon svečane svete mise, koja počinje u 19 sati, uslijediti koncert.

ČETVRTAK, 26. rujna

Gospić, okupljanje je na mjestu bdjenja kod bolnice (Kaniška ilica 111, Gospić) u 17:30 sati, a procesija će se kretati prema katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije gdje će u 18 sati biti sveta misa.

NEDJELJA, 29. rujna

Slavonski Brod, procesija će početi svetom misom u svetištu Gospe Brze Pomoći u 18:30 sati. Nakon svete mise procesija će se uz molitvu krunice i pjesmu kretati prema franjevačkom samostanu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja