Budi dio naše mreže

Najavljujemo inicijativu „Isusov poeta Nenad Mirko Novaković“ čiji je cilj obilježiti 30-tu obljetnicu smrti krasnog čovjeka, izvrsnog svećenika i Bogom nadahnutog pjesnika Nenada Mirka Novakovića.

/ mp

Inicijativa sadrži nekoliko segmenata. Sastoji se od Facebook i Wikipedia stranice o vlč. Nenadu, njegovu svećeničkom i pjesničkom putu. Bit će objavljena i zbirka pjesama „Isusov poeta“ koja sadrži sedamdesetak njegovih odabranih pjesama.

Najvažniji dio cijele inicijative je “30 misa za 30 godina” u sklopu koje će mnogi svećenici, Nenadovi prijatelji ili naprosto ljubitelji lijepe pisane riječi u vremenu od 17. do 20. siječnja slaviti mise za njega i tako Bogu zahvaliti za njegov život te za svaku izgovorenu i napisanu riječ.

Zadani cilj bio je organizirati “30 misa za 30 godina”, ali za razliku od klasičnih gregorijanskih misa koje se slave 30 dana iz dana u dan, ovdje se tih 30 misa slavi u četiri dana. Slave ih različiti svećenici u različtim mjestima i u vrijeme kad to njima odgovara.

Cilj od 30 misa brzo je ispunjen i prema trenutnoj evidencija za Nenada će u tom radoblju biti slavljene 64 sv. Mise diljem Hrvatske, BiH i Njemačke te po jedna u Albaniji, Austriji, Boliviji, Canadi, Haitiju, Kosovu, Srbiji, Švicarskoj i Vatikanu.

Detaljni popis svih misa po danima objavit ćemo u četvrtak 17. siječnja na 30-tu obljetnicu smrti Isusovog poete vlč. Nenada Mirka Novakoviča.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja