Budi dio naše mreže

Hrvatsko novinarsko društvo, na 110. obljetnicu postojanja, u petak je dodijelilo godišnje nagrade za 2019. godinu. Nagradu za životno djelo dobio je posthumno legendarni novinar, urednik i publicist Mladen Kušec.

/ vbb

Nagradu Otokar Keršovani za životno djelo dobio je Mladen Kušec, legendarni novinar, urednik i publicist koji je preminuo u studenome ove godine, a nagradu je preuzeo njegov sin Goran Kušec. Novinarkom godine HND je proglasilo Đurđicu Klancir (Net.hr). Nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo dobio je Goran Gerovac iz Večernjeg lista, a nagradu Nikša Antonini za najbolju novinsku fotografiju dobio je fotoreporter Pixella Hrvoje Jelavić. Za radijsko novinarstvo nagradu je dobila Mirjana Radulović s Radija Rojc, a za televizijsko novinarstvo Silvana Menđušić s RTL-a. Nagradu Žarko Kaić za najbolji snimateljski rad dobio je suradnik Nove TV Zoran Marinović, a za internetsko novinarstvo Andrej Dimitrijević s portala Telegram.hr koji je dobio i nagradu za istraživačko novinarstvo.

Za novinara godine bili su nominirani Ivan Pandžić (24sata) i Andrej Dimitrijević (Telegram.hr), a od ukupno pristiglih više od 500 glasova članova HND-a najviše je dobila Klancir, njih ukupno 194.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja