Budi dio naše mreže

"Nemojmo misliti da naš mali doprinos ništa ne znači", poručili su iz hrvatskog ogranka svjetske humanitarne organizacije Marijinih obroka (Mary's Meals Hrvatska).

/ fe

Osnivač Marijinih obroka Magnus MacFarlane-Barrow, crpeći nadahnuće iz gotovo 30 godina dobrotvornog rada, napisao je novu knjigu istražujući ulogu čovjekoljublja i darežljivosti u našim životima. U svojem poslanju i radu, prepoznao je urođenu dobrotu ljudi i svjedoči svakodnevnom velikom utjecaju kojeg mala djela ljubavi mogu imati.

Knjiga “Daruj” vodi čitatelja na putovanje ponovnog otkrivanja ljepote i preobražavajuće snage autentičnog dobrotvornog rada. Snažna i nadahnjujuća, knjiga slavi utjecaj dobrotvornog rada u životima svih nas, prikazujući kako djelo dijeljenja – čak i žrtva – mogu biti ključni za radostan život.

Kada su se škole zatvorile zbog pandemije Covida-19, ova humanitarna organizacija provodila je raspodjelu paketa hrane i higijenskih potrepština u lokalnim zajednicama. Kroz ove distribucije, Marijini obroci nastavili su dosezati gotovo svu djecu koja su i prije pandemije bila uključena u program prehrane Marijinih obroka, omogućujući roditeljima ili skrbnicima da djeci kod kuće kuhaju obroke – na njihovom privremenom mjestu obrazovanja.

Prateći ponovno otvaranje škola, Marijini obroci u suradnji s lokalnim zajednicama i dugogodišnjim partnerima nastoje uspostaviti programe prehrane u školama, tamo gdje je to moguće i u skladu s lokalnim sigurnosnim mjerama, istovremeno nastavljajući s raspodjelom hrane roditeljima u onim zajednicama gdje su škole još uvijek zatvorene.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.

Knjigu “Daruj” virtualno prelistajte ovdje.
O organizaciji Marijini obroci više pročitajte ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja