Budi dio naše mreže

Iz Inicijative „40 dana za život“ priopćili su 10. listopada 2023. da su od početka jesenske kampanje saznali da je od pobačaja spašeno petero nerođene djece.

/ dp

Iz „40 dana za život“ poručuju da je pet života spašeno „jer je netko bdio ispred domova zdravlja i bolnica za nerođene“.

Predsjednica inicijative Petra Milković rekla je za Hrvatski katolički radio da je među njima četvero djece spašeno u prijašnjima kampanjama.

Ustvrdila je da je Bog time ohrabrio molitelje i pokazao im da ne stoje uzalud ispred domova zdravlja, klinika i bolnica te da njihova molitva nije besplodna.

„Ovo je poticaj za dalje, poticaj da ustrajemo, poticaj da, bez obzira je li noć, dan, ili rano jutro kad se budimo, dođemo na mjesta bdjenja“, dodala je.

Poručila je da im je to pokazatelj da su zaista nekomu znak ljubavi i nade. „Možda ćemo to saznati tek kasnije, možda uopće nećemo znati dok smo ovdje na zemlji, međutim, svaka ta naša molitva je uslišana i jako smo radosni što možemo posvjedočiti da petero djece živi jer je netko izišao iz svoje zone udobnosti i svog komfora i došao na mjesta bdjenja“, poručila je.

Pozvala je sve da se odazovu i dođu na mjesta bdjenja na nekoliko minuta ili nekoliko sati. „Doslovno možete spasiti život u svom mjestu i biti početak kraja pobačaja u našoj Domovini“, zaključila je Milković.

Inicijativa „40 dana za život“ organizira dvaput godišnje kampanju molitve, posta i bdjenja za život, koje kreću početkom korizme i jeseni.

Druga ovogodišnja kampanja počela je u srijedu 27. rujna, a trajat će do nedjelje, 5. studenoga.

U Hrvatskoj se za najmanje, one koji nemaju svoj glas i ne mogu se sami braniti, moli na 38 mjesta u 36 gradova.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja