Budi dio naše mreže

Isusovo ime na hebrejskom glasi Jošua, što znači "Bog spašava" ili "Bog je spasitelj" i upravo se po tome Imenu, Isusovom imenu, i Njegovoj milosti, jedino spašavamo.

/ Ivan Barbarić

drugom poglavlju Poslanice Filipljanima sveti Pavao piše: “Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika.”

Isusovo ime na hebrejskom glasi Jošua, što znači “Bog spašava” ili “Bog je spasitelj”, a nazvan je po Jošui koji u Starom zavjetu Izabrani narod uvodi u Obećanu zemlju. Baš tako i Isus uvodi novi izabrani narod, Crkvu, u obećanu zemlju tj. Kraljevstvo nebesko.

Ovaj se blagdan slavio najprije u franjevačkom redu, od 1530. godine, u 18. stoljeću uvršten je u opći kalendar, a na današnji datum premješten je za pape Pija X.

Imenu Isusovu bio je privržen već sveti Franjo, promovirao ga je i Bernard iz Clairvauxa, ali su ga posebno promicali franjevci Bernardin Sijenski i sveti Ivan Kapistran. Njih su dvojica sa sobom svuda nosila monogram Isusova imena, IHS, i njime blagoslivljali bolesnike i okupljeni narod. Pod tim znakom događala su se brojna čudesa i ozdravljenja. I danas to Ime za nas ima posebno značenje i posebnu moć. To je ime i znakovito. Znači Bog je spasitelj i upravo se po tome Imenu, Isusovom imenu i Njegovoj milosti, jedino spašavamo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja