Budi dio naše mreže

Vlč. Borna Puškarić: "Svaki čovjek na Caminu nosi neku posebnu priču!"

U emisiji Put pod noge pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije vlč. Borna Puškarić, poveo nas je drevnim europskim hodočasničkim putem.

/ Tihana Semijalac

Camino de Santiago dug je oko 800 km, a prelaze ga hodočasnici iz više pravaca prema Santiago de Composteli, gradu u kojem se nalaze moći svetog apostola Jakova. Tim dobro utabanim stazama jedanaest je dana prošlog ljeta pješačio vlč. Borna s troje prijatelja, što im je donijelo posebno vjersko iskustvo, jer, kako kaže, to je put u Kristu, s Kristom i prema Kristu… Svoju avanturu saželi su u tri minute ovog inspirativnog video uratka koji potpisuju snimatelj Ivan Crnjak i montažer Davor Trbušić:

 

U emisiji Put pod noge vlč. Borna nam svjedoči kako na Camino ljude danas dovode različiti motivi; kako oni isključivo vjerski, tako i oni čisto rekreativni. No kakvi god motivi bili, na tom putu svatko od nas nešto traži, a susreti s drugim “peregrinosima” ponekad otkrivaju duboko skrivene svjetove i u nama samima.

“Svaki čovjek, pa i oni koje smo susretali kroz različite zgode na samome Putu sv. Jakova nose neku posebnu priču…”

posvjedočio je vlč. Borna te na kraju ispričao kako je jedan neočekivani susret na samom kraju Camina ostavio na njega snažan dojam o kojem će zasigurno još dugo razmišljati.

Cijelu emisiju Put pod noge poslušajte ovdje:

 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja