Budi dio naše mreže

Prijatelje Hrvatskog katoličkoga radija i čitatelje portala Hrvatske katoličke mreže očekuje popust od 40 posto na kupnju knjiga mjeseca u knjižarama Verbuma. Da biste ostvarili popust u bilo kojoj knjižari Verbuma, na blagajni je potrebno pokazati aplikaciju HKM koju možete besplatno preuzeti na svoj pametni telefon ili predočiti člansku iskaznicu sustava "Prijatelji HKR-a". U srpnju vas uz popust od 40 posto očekuje knjiga "Duhovne osnove života" Vladimira Solovjeva.

/ mp

Jedan od najpoznatijih modernih mislilaca, ruski velikan Vladimir Solovjev, u ovoj vrijednoj knjizi progovara kako živjeti na toj osnovi  milosti, Božjega dara, blaga koje nije obični umišljaj, nego nam je stvarno darovano. Početak takvog pravog života utemeljena na milosti nije nam tako dalek ni težak, a njegova je osnova u prihvaćanju bogočovještva Isusa Krista po kojemu nam je milost novog života i darovana. Solovjev također na temelju evanđeoskih tekstova i bogate monaške tradicije razlaže tri temeljna stava kojima se iskazuje kršćansko predanje, a to su molitva kao osnova dobrovoljnog predanja Bogu i suglasja s njim, milostinja, to jest milosrdna ljubav kao osnova zajedništva među ljudima te post kao osnova oslobađanja od tjelesnih požuda kroz uzdržljivost i askezu kojima zadobivamo vlast nad naravi i nagonskim.

Budući da autentično osobno kršćansko usavršavanje ne može biti odijeljeno od zajedništva i poboljšanja društvenih odnosa, drugi dio knjige progovara o Crkvi te o tome kakobi život milosti trebao utjecati na društvo i državu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja