Budi dio naše mreže

Prijatelje Hrvatskog katoličkoga radija i čitatelje portala Hrvatske katoličke mreže očekuje popust od 30 posto na Knjigu mjeseca u knjižarama Kršćanske sadašnjosti. Kako biste ostvarili popust u bilo kojoj knjižari Kršćanske sadašnjosti (u Zagrebu, Osijeku, Karlovcu, Mariji Bistrici, Splitu ili Zadru), na blagajni je potrebno pokazati aplikaciju HKM koju možete besplatno preuzeti na svoj pametni telefon ili predočiti člansku iskaznicu sustava "Prijatelji HKR-a". Tijekom kolovoza u knjižarama Kršćanske sadašnjosti kao Knjigu mjeseca (na popustu od 30 %) Prijatelji HKR-a i HKM-a mogu kupiti knjigu don Antona Tamaruta, Dom ljubavi i kršćanske radosti. Teologija i duhovnost braka i obitelji.

/ bg

U ovoj knjizi se o braku i obitelji govori pod teološkim vidikom, a temelj je u kršćanskoj objavi i predaji te u crkvenome učiteljstvu. Taj je pogled, koji vidi potrebu i drukčijih pristupa obiteljskoj problematici,po svojoj poruci idealan i odlikuje se cjelovitošću i svestranošću.

Prema mišljenju Milana Šimunovića, ova knjiga „može poslužiti kao izvrsno polazište u daljnjem promišljanju na crti ‘nove evangelizacije’ te u poticanju obitelji da bude onakva kakvom ju je Bog zamislio, kako ne bi nasjela individualističkom, ravnodušnom i egoističnom mentalitetu koji promiče sve agresivniji sekularizam, ili čak nekoj intimističkoj i individualističkoj duhovnosti koja se širi u nekim duhovnim pokretima, uz nesvjesno udaljavanje od izvornog kršćanstva.“

Ivan Karlić smatra da „ovaj rad za hrvatsko jezično područje po svojoj izvornosti i izazovnosti, dubini promišljanja i znanstveno-stručnom pristupu predstavlja originalni doprinos hrvatskoj teologiji“. Prema njegovu mišljenju sadržaj i razmišljanja u djelu su izuzetno vrijedna i mogu biti od značajne pomoći kako svećenicima, redovnicima i redovnicama te katehetama, tako i drugim vjernicima, posebice supružnicima i obiteljskim zajednicama koji žele naći nadahnuće za kršćansko življenje bračnih i obiteljskih vrijednosti u suvremenom društvu.

Knjiga Dom ljubavi i kršćanske radosti izišla je kao suizdanje Kršćanskoga kulturnog centra i Kršćanske sadašnjosti, a do kraja listopada može se kupiti u knjižarama Kršćanske sadašnjosti uz predočenje članske iskaznice prijatelja HKR-a/HKM-a po 30 % nižoj cijeni (za 63 kn umjesto 90 kn).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja