Budi dio naše mreže

Svatko se od nas katkada želi svidjeti drugima. Čovjek čini sve da se drugima dopadne i da poraste u njihovim očima.

/ mp

Priča, odnosno istinit događaj kaže kako je neki svećenik po dolasku na župu u okolici Milana marljivo radio i bio na usluzi svim svojim župljanima. Odgovorno je spremao propovijedi, držao katehezu i predano radio s mladima. Pomno je pazio na svaki detalj, često je obilazio bolesne i pomagao siromašnima. Činio je sve s namjerom da se drugima svidi. Nakon dvije godine boravka u toj župi, na jednoj je misi upitao župljane vole li oni njega, jesu li sretni i zadovoljni svime što on za njih čini? Župljani su jednoglasno odgovorili da su zadovoljni. Stojeći sa strane, sve je to slušao jedan stariji svećenik. Nakon što je misa završila, prišao je mladom svećeniku i iskreno mu savjetovao: „Nije važno jesu li oni zadovoljni, puno je važnije je li Isus zadovoljan svime što ti činiš. Upitaj Isusa je li njemu dobro u tvome životu i kako se on osjeća u tvojem darivanju.“ 

Glavno je pitanje: je li Isus zadovoljan tvojim djelima? Je li Isus uistinu ponosan na tebe? Sve što činiš, trebaš činiti isključivo zbog Isusa.

Ova istinita priča može i tebi pomoći, jer nerijetko i ti druge pitaš jesu li oni zadovoljni tobom, no glavno je pitanje: je li Isus zadovoljan tvojim djelima? Je li Isus uistinu ponosan na tebe? Sve što činiš, trebaš činiti isključivo zbog Isusa. Njemu treba biti ugodno u tvome životu. On treba biti tvoja prva i posljednja Ljubav. Ako sve budeš činio poradi Isusa, onda i nije važno što ljudi misle o tebi, jer jedino je važno da tvoj Spasitelj bude zadovoljan tobom i tvojim djelima. Tek ćeš tada u konačnici ispuniti svoju životnu misiju. 

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 12 nadahnutih knjiga, a pisao je i za katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje kao župni vikar u župi Čitluk (BiH).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja