Budi dio naše mreže

Potrudi se i ti sudjelovati u Božjem djelu spasenja i dati najbolje od sebe, kao što je i Isus dao. Ljubav se bez razmišljanja potpuno predala, tako i ti učini! Još nije kasno, Bog u raju i dalje strpljivo čeka na tebe.

/ im

Često razmišljam o značenju Isusovih posljednjih riječi na križu: „Dovršeno je!“ Što je Isus time zapravo želio kazati? Želio je kazati da je on svoju misiju čovjekova spasenja završio. Kad je Isus rekao: „Dovršeno je!“, kao da je rekao: „Ja sam sve učinio.“ Isus se potpuno predao za mene, za tebe, čovječe. Sve je učinio za naše spasenje. Ljubav je sve ispunila i ništa joj ne možeš prigovoriti ili zamjeriti. Ljubav je ispunila Očevu namisao s početka Knjige postanka u kojoj stoji: „Jahve, Bog, uzme čovjeka i postavi ga u edenski vrt da ga obrađuje i čuva.“ Bog je već u procesu stvaranja čovjeku namijenio raj. Iako ga je čovjek milijun puta iznevjerio, naš Bog je beskrajno milosrdan pa šalje svoga Sina Jedinorođenca da spasi bijedno stvorenje i dovede ga u raj, jer raj je i stvoren poradi tebe, čovječe!

Ljubav je sve ispunila i ništa joj ne možeš prigovoriti ili zamjeriti.

Isus je svojom mukom i smrću na križu sve obuhvatio ponudivši spasenje svakom čovjeku. Još uvijek su ti svi putevi otvoreni i prohodni za raj. Isus je po Očevoj želji svojom boli i ljubavlju raščistio sve tmine grijeha i beznađa. Stoga, ne možeš i ne smiješ više Boga kriviti! Bog je sve dao od sebe, sad je, čovječe, na tebi red. I ti moraš nešto učiniti za svoje spasenje; i ti se moraš potruditi, moraš dati najbolje od sebe. Zato su istinite riječi svetoga Augustina: „Bog te je stvorio bez tebe, ali te neće spasiti bez tebe, bez tvoga sudjelovanja.“ Potrudi se i ti sudjelovati u Božjem djelu spasenja i dati najbolje od sebe, kao što je i Isus dao. Ljubav se bez razmišljanja potpuno predala, tako i ti učini! Još nije kasno, Bog u raju i dalje strpljivo čeka na tebe.

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 14 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje kao župni vikar u župi Krista Kralja u Čitluku (BiH).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja