Budi dio naše mreže

Nakon što je tri dana i noći neprestano molio, Papa napokon stupa pred toga okrutnog vladara. Moćnom i do zuba naoružanom Atili suprotstavlja se skromni papa Leon I., bez ikakvog oružja, ali s velikom vjerom u Božju providnost

/ dt

Poznat je kao jedan od najvećih osvajača svijeta, a povijest ga pamti pod imenom Flagellum Dei – Bič Božji, no njegovo pravo ime je Atila. Vođa Huna bijaše strah i trepet u ondašnje vrijeme. Bio je uistinu krvoločan, baš kao i njegova vojska. Pustošio je sve pred sobom. Europa je poput pruta drhtala pred njim. Njegovi biografi kažu da mu je pogled bio strašan i tko bi ga god tijekom razgovora pogledao u oči, ispunio bi se strahom.

I taj snažni Atila na Rim kreće na konju i s nebrojenom vojskom. Pred njega izlazi veliki, ali skromni papa Leon I. Nakon što je tri dana i noći neprestano molio, Papa napokon stupa pred toga okrutnog vladara. Moćnom i do zuba naoružanom Atili suprotstavlja se skromni papa Leon I., bez ikakvog oružja, ali s velikom vjerom u Božju providnost. Kada je Atila ugledao pred sobom papu Leona I., baca se s konja, prilazi mu do nogu i kaže da zaište što mu srce želi, a on, Atila, će mu to naposljetku i ispuniti. Papa ga u miru moli da napusti Italiju, oslobodi zarobljenike i ode.

Atila je vojnicima priznao: „Da se nisam pokorio, taj bi nas anđeo za čas uništio.“

Atila je to učinio bespogovorno, bez jedne jedine riječi, što su mu njegovi vojnici veoma zamjerili. Kad su ga upitali zašto se on, hrabri osvajač svijeta, prepao jednog običnog Pape koji nema nikakvu moć, Atila je prestrašen rekao kako je uz papu Leona I. vidio nekog velikog i snažnog vojnika u obliku anđela. Bio je veoma snažan, moćan i obasjan neopisivom svjetlošću. Imao je isukani mač i ogromna krila. Atila je tada vojnicima priznao: „Da se nisam pokorio, taj bi nas anđeo za čas uništio.“

Crkva ima svoju nevidljivu moć; Crkva ima svoje čete anđela i bezbroj svojih svetaca. Crkva nikad neće biti uništena

Premda će netko reći da je ovo legenda, ali ovo je ujedno i velika istina. Crkva ima svoju nevidljivu moć; Crkva ima svoje čete anđela i bezbroj svojih svetaca. Crkva nikad neće biti uništena; nikad je vrata paklena neće nadvladati. Atila je odložio oružje, a to će učiniti i svaki vladar, jer jakost Crkve nije u oružju ovoga svijeta, već u nebeskoj snazi, a ta snaga nikad neće napustiti Crkvu. Crkva je najjača kad joj sve oduzmu, jer tek tada će se pokazati njezina istinska moć.

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 12 nadahnutih knjiga, a pisao je i za katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje kao župni vikar u župi Čitluk (BiH).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja