Budi dio naše mreže

Čovjek bez rana ne postoji jer su one bit njegova života. Zato je Isus i zadržao svoje rane, ni on ne može bez njih. Dragi vjerniče, prihvati svoje rane, piše u svojoj novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

/ dt

Talijanski slikar Caravaggio naslikao je zanimljivu sliku o nevjernom Tomi, ali zapravo ta slika sadrži duboku i dojmljivu poruku o ranama, točnije o onim najposebnijim – Isusovim ranama. Normalno je da Raspeti ima rane, ali zašto Uskrsli ima rane? Zašto uskrslom Isusu rane od čavala nikad nisu zacijelile? Uskrsli je ostavio vidljive rane na svom tijelu jer je želio da ga prepoznaš po njima. Svatko ima svoje rane, bilo manje ili veće. I Isus ih je također imao. Zahvaljujući svojim ranama, Isus liječi i tvoje rane. Iako ne možeš sakriti svoje rane, možeš ih predati Isusu da ih ispuni sobom. Rane te neće boljeti ako u njih pustiš Isusa. Isus je Melem tvojim ranama. Osim molitve: „(…) Među rane svoje sakrij me, Isuse!“, možeš iskreno zavapiti: „Isuse, među moje rane sakrij se!“

Možeš iskreno zavapiti: „Isuse, među moje rane sakrij se!“

Čovječe, upamti: ne možeš živjeti bez rana. Koliko god lagodan bio, ljudski život ne može proći bez rana. Uostalom, samo čovjek može i biti ranjen; predmeti ne mogu biti ranjeni, lomljivi su i krhki. Životinje poznaju tjelesne, ali ne i nutarnje rane. Čovjekova nutrina jedino može biti ranjena, jer samo čovjek ima dušu. Čovjek bez rana ne postoji jer su one bit njegova života. Zato je Isus i zadržao svoje rane, ni on ne može bez njih. Dragi vjerniče, prihvati svoje rane! Njihova dubina nije važna, nego je važno čime su one ispunjene. Ispuni ih stoga jedino Isusom!

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 20 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zurich – Švicarska.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja