Budi dio naše mreže

Jedino ja mogu biti kriv što društvo i svijet u kojem živim nisu bolji, jer baš ja nisam dao najbolje od sebe. Zato nemoj olako krivca tražiti u drugima! I ti poput Chestertona ponizno priznaj da si katkad samo ti kriv. Ako zbilja želiš promijeniti ovaj svijet, ponajprije promijeni sebe! Budi bolji, već sada!

/ im

U jednim engleskim novinama izlazila je stalna rubrika pod nazivom Tko je kriv za današnju situaciju u svijetu? Rubrika je bila stalna, a autori su se mijenjali kao na traci. Svatko je iznosio svoje mišljenje, svatko je davao precizne izračune i suvereno tražio krivce. Analize u traženju krivca znale su biti i poduže, a krivca za aktualnu situaciju u društvu
većinom su pronalazili u drugima.

Za današnju situaciju u svijetu jedino sam kriv ja!

Jednoga dana došao je red i na pisca Gilberta Keitha Chestertona. Mnogi su s nestrpljenjem iščekivali što će on napisati, jer su vjerovali da će upravo njegova studija sigurno detektirati prave krivce za aktualnu situaciju u vremenu u kojem žive. I, zbilja, Chesterton je napisao svoj članak, ali bio je suviše kratak. Odveć prekratak! Pisalo je samo ovo: „Za današnju situaciju u svijetu jedino sam kriv ja!“ Neobični Chesterton je zapravo spoznao duboku istinu i ponizno priznao: „Jedino ja mogu biti kriv.“ Jedino ja mogu biti kriv što društvo i svijet u kojem živim nisu bolji, jer baš ja nisam dao najbolje od sebe. Zato nemoj olako krivca tražiti u drugima! I ti poput Chestertona ponizno priznaj da si katkad samo ti kriv. Ako zbilja želiš promijeniti ovaj svijet, ponajprije promijeni sebe! Budi bolji, već sada!

Autor fra Goran Azinović za svećenika Hercegovačke franjevačke provincije zaređen je 2014. godine. Autor je 14 nadahnutih knjiga, kolumnist je katoličkog mjesečnika “Naša ognjišta”, a pisao je i za druge katoličke časopise. Trenutačno živi i djeluje kao župni vikar u župi Krista Kralja u Čitluku (BiH).

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja