Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zlo

Ohrabrenje Fultona Sheena u ratnim vremenima

Mnogo se mudrosti može pronaći u riječima Sluge Božjega nadbiskupa Fultona Sheena koje je izrekao vojnicima u Drugom svjetskom ratu. Nažalost, i danas u svijetu bjesni mnogo ratova. U nastavku donosimo Sheenovo promišljanje o ratu i Božjoj providnosti.

Čovjek je Božje stvorenje i pripada samo Bogu, demonske sile nemaju više vlasti ni moći nad njim

"Revnost za Božje djelo uz istodobnu sućut za ljude u bijedi bolesti i uzetosti izaziva ga. Djeluje neobično, protiv svih uhodanih normi i propisa. Isus nije nikakav humanitarac koji obilazi i pomaže. On čupa korijenje zla i bolesti. Čudesa nisu samo zbog čudesa, već su ona uvijek očitovanje moći i snage. Ona su u grčkom izvorniku energeia i dynameis, dakle nešto poput sile koja djeluje u Isusu, a ta je sila Božja – Duh Sveti", piše fra Tomislav Pervan.

Nacisti u Shireu – Drugi svjetski rat i Tolkienovo stvaralaštvo

Povodom rođendana jednoga od najpoznatijih i najuspješnijih autora 20. stoljeća, J. R. R. Tolkiena, zainteresiranim čitateljima preporučujemo jedan od članaka posvećen analizi utjecaja Drugoga svjetskog rata na završetak Gospodara prstenova, odnosno tezi o Tolkienovom satiriziranju nacističke okupacije Europe putem prikaza Sarumanove uprave nad hobitskom postojbinom.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja