Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zene-u-bibliji

FRA ANDRIJA BILOKAPIĆ: Žene su nositeljice Radosne vijesti i duha

Žene su prve nositeljice i pronositeljice duha i Radosne vijesti. Prve djeliteljice Duha Svetoga su Marija i Elizabeta, Isus i Ivan. To je karizmatsko prenošenje duha. Vrlo važno je sakramentalno, ali karizmatsko prenošenje duha zaista se zbivalo kod mnogih svetica u Crkvi. Žene su nositeljice Radosne vijesti i duha.

ŽENA U BIBLIJI Čemu nas mogu poučiti biblijske žene?

Biblija nudi mnogo primjera velikih žena kroz koje je Bog djelovao tijekom povijesti. One su i danas putokaz ženama kako svoj život graditi na čvrstim temeljima, u svijesti da su stvorene na sliku Božju, ne ravnajući se prema svjetovnim idealima i trendovima.

Luigino Bruni: Portreti žena u Bibliji nude nam ključ za razumijevanje svijeta

Istraživač Svetoga Pisma i profesor političke ekonomije na sveučilištu Lumsa u Rimu, Luigino Bruni autor je knjige Le donne nascoste nella Bibbia (Skrivene žene u Bibliji) u izdanju AnimaMundi Edizioni. Ova knjiga predstavlja neke biblijske ženske figure u svoj svojoj cjelini snažnih, suosjećajnih i poduzetnih žena unatoč patrijarhalnoj kulturi u koju su uronjene.

Odnos muža i žene mora biti važniji od odnosa s roditeljima pa i od odnosa s vlastitom djecom

"Današnji nam evanđeoski odlomak može zvučati kao da u Bibliji postoji kontradikcija: farizeji Isusu citiraju redak iz jedne biblijske knjige, a on im se suprotstavlja retkom iz druge biblijske knjige. O čemu je tu riječ?", pita se vlč. Tomislav Šagud, župnik Župe Presvetog Trojstva u zagrebačkom naselju Prečko. Njegovu propovijed za 27. nedjelju kroz godinu prenosimo u cijelosti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja