Budi dio naše mreže

Biblija nudi mnogo primjera velikih žena kroz koje je Bog djelovao tijekom povijesti. One su i danas putokaz ženama kako svoj život graditi na čvrstim temeljima, u svijesti da su stvorene na sliku Božju, ne ravnajući se prema svjetovnim idealima i trendovima.

/ md
Fra Stjepan Brčina na svojim je društvenim mrežama povodom Dana žena objavio prigodnu poruku uz slikovne prikaze šest žena iz Biblije koje su danas putokaz ženama za izgraditi život na čvrstim temeljima. Objavu fra Stjepana Brčine prenosimo u nastavku.

“U moderno doba ženama se sve više nameću razni standardi i mjerila vrijednosti te im se nude mnogi krivi uzori. Čujemo kako se žena u Crkvi i Bibliji podcjenjuje i obezvrjeđuje. Međutim, to najbolje opovrgava Djevica Marija, u kojoj svaka djevojka i žena pronalazi uzor – ona koja osvjetljuje dostojanstvo i poziv žene u širenju Božjeg kraljevstva.

Biblija, osim nje, nudi još mnogo primjera velikih žena kroz koje je Bog djelovao tijekom povijesti. One su i danas putokaz ženama kako svoj život graditi na čvrstim temeljima, u svijesti da su stvorene na sliku Božju, ne ravnajući se prema svjetovnim idealima i trendovima. Svim ženama od srca sretan njihov dan!”

U nastavku prenosimo slike u kojima je predstavljeno šest žena iz Biblije koje mogu biti uzor svakoj ženi:

1. Marija

Blažena Djevica Marija / Foto: Facebook

2. Sara

Sara / Foto: Facebook

3. Abigail

Abigail / Foto: Facebook

4. Ana

Ana / Foto: Facebook

5. Estera

Estera / Foto: Facebook

6. Debora

Debora / Foto: Facebook

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja