Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-tomislav-curic

Kao vjernici doista pozvani smo moliti za svoje pastire!

Na 11. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. dr. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog poručuje: "Ozbiljno si posvijestimo kako smo kao vjernici doista pozvani moliti za svoje pastire, moliti za one koji će biti predvodnici i pratitelji stada Crkve, moliti za one koji će za Crkvu brinuti, koji će ju usmjeravati i štititi. Jer velika je zadaća radnika u Isusovoj žetvi – čuli smo evanđelje: 'Putem propovijedajte: Približilo se kraljevstvo nebesko!'"

Nemojmo se nikada umoriti činiti sitne znakove dobrote i ljubavi!

Na 5. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog poručuje: "Shvatimo, ljepoti i kvaliteti života najčešće pridonose neznatne sitnice koje svatko od nas može darovati drugima. Zato se nemojmo nikada umoriti činiti sitne znakove dobrote i ljubavi. Uvijek budimo spremni na svakodnevna popuštanja i pozitivne kompromise, na opraštanja i pomaganja."

Gdje su ti i toliki koji su dužni i koji trebaju Bogu reći hvala?

Na 28. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog poručuje: "Potaknuti današnjim evanđeljem, shvaćajući djelo velike i neizrecive dobrote i ljubavi Božje, zapitajmo se hoćemo li biti 'onaj jedan' koji je Bogu znao zahvaliti, ili ćemo i mi kad nam Bog dobro učini biti kao ona devetorica nezahvalnih…"

Nemojmo se štedjeti u ljubavi!

Na sedmu vazmenu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog poručuje: "Jedni drugima smetamo, predbacujemo si, svađamo se, optužujemo se, izbjegavamo se… A pozvani smo živjeti zajedno i biti jedno. Isus to traži. On to od nas očekuje."

Pošalji me tamo gdje želiš, gdje me trebaš, Gospodine!

Na petu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog poručuje: "Kad mislimo da su nam mreže života prazne i kad padnemo u napast da svoj život shvaćamo kao tamnu noć u kojoj ne vidimo plodova svojih nastojanja i svoga truda, poslušajmo Gospodina i ponovno bacimo mreže uzdajući se u njegovu brigu za nas i u njegovo providonosno djelovanje."

Četvrta nedjelja došašća: Osnažimo svoju vjeru Marijinom vjerom!

Na četvrtu nedjelju došašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije prenosimo propovijed vlč. Tomislava Ćurića, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Velečasni Ćurić u propovijedi, između ostalog, poručuje: "Kako bi bilo lijepo da ovo Marijino i Elizabetino raspoloženje mira i radosti pretočimo ovih dana u svoj život!"

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja