Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-slavko-vranjkovic

Krist - uzor i slika svećenika

Na 4. vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Slavka Vranjkovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe Nuštar. Vlč. Vranjković, između ostalog, ističe: "Znam da će mnogi  veličati svoj poziv kako bi oduševili mladiće i djevojke. Istina, ponosni smo na  Božji poziv i svoj odziv, ali ne bismo trebali uljepšati sve što nas prati na tom putu. Koliki su se naši zanosi i planovi izjalovili, a sanjali smo kako ćemo se približiti ljudima, oduševiti ih za Crkvu i Krista…"

Marija je uzor u slušanju i to je promijenilo njezin život, ali i ljudsku povijest

Na blagdan sv. Marije Bogorodice iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Slavka Vranjkovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe Nuštar. Vlč. Vranjković, između ostalog, ističe: "Crkva nas poziva da se okrenemo Djetetu i Majci koja ga je rodila, odgojila za mir."

Pred Bogom smo onakvi kakvi jesmo u dubinama svoga bića!

Na 22. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Slavka Vranjkovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe Nuštar. Vlč. Vranjković, između ostalog, isitče: "Tko pomišlja da zna koje mu mjesto pripada za stolom u kraljevstvu Božjem, mogao bi doživjeti neugodno iznenađenje. Božji pogled počiva na posljednjem. On je tako odlučno za sebe odabrao posljednje mjesto da mu ga više nitko ne može ugroziti."

Za pravog kršćanina obredi Velike subote tek su početak življenja vjere

Na Veliku subotu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Slavka Vranjkovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe Duha Svetoga Nuštar. Vlč. Vranjković, između ostalog, ističe: "Otvori srce, poslušaj, možda ga i ti sretneš na svom bijegu od križa, u svojim sumnjama i nevjeri, na putu u neki svoj daleki Emaus. Sad je prisutan u znakovima, a nakon smrti vidjet ćemo Njegovo lice."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja