Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-jakov-rada

Razmatranja vlč. Jakova Rađe o slavnim otajstvima krunice

Kraj je Marijinog mjeseca svibnja u kojemu rado molimo krunicu, a završava i vazmeno vrijeme u kojemu redovito molimo slavna otajstva. "Prijestolje mudrosti" je niz razmatranja vlč. Jakova Rađe o otajstvima krunice za polaznike kateheza o Deset zapovijedi i formacije koja prati sedam Znakova u Ivanovom evanđelju. U vremenu epidemije virusa Covid 19 i spriječenosti u redovitim susretima, vlč. Rađa otvorio je Youtube kanal na kojemu, uz ostalo, tumači pojedinačna otajstva. Pročitajte i pogledajte!

5 koraka kako donijeti ispravnu, Bogu ugodnu, odluku

"Poziv se ne bira samo u mladosti nego u svakom trenutku života. Čak i kad se odabere poziv, time se riješio samo jedan mali dio našeg života. Primjerice, ja sam svećenik. Ali trebam se uvijek pitati kakav sam svećenik. Jednom kad uđeš u brak opet je svakodnevno pitanje koje si moraš postavljati – na kakav brak te Bog poziva. Možda Bog kuca na vrata tvog srca i želi nešto s tvojim životom učiniti. Kako ćeš znati što dolazi od Boga, a što ne? Svaki se čovjek, po svojoj naravi, cijeli život pita: 'Što Bog želi od mene?'" rekao je vlč. Jakov Rađa.

"Dođi i vidi" - program za mladiće koji razmišljaju o svećeničkome pozivu

Ističući da nema ljepšega zvanja nego davati Krista drugima i približavati druge Kristu, sveti papa Ivan Pavao II. i danas poziva mlade na odvažnost u „avanturi s Bogom“. Da bi se glas Dobroga Pastira čuo te se odvažilo na životnu avanturu s Gospodinom, potrebno je dobro slušati i razlučiti na koju to životnu pustolovinu Gospodin poziva. U tom osluškivanju i razlučivanju, Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije već četvrtu godinu organizira program pod nazivom „Dođi i vidi“.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja