Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-darko-zgrablic

Korist ili ljubav?

S jedne strane svijet viče „pobrini se za sebe“, s druge strane Bog po primjeru Krista Raspetoga poziva „daruj sebe“ i „živi za druge“.

Nude nam se oaze i izvori, a mi smo gladni močvare i ustajale vode

Život nam često nalikuje gladnoj ljušturi, žednom presušenom potoku. Tako nam je teško osjetiti Isusove riječi koje nas zovu, Isusov pogled koji nas moli, Isusovu ljubav koja je jasna i nedvosmislena. Tako smo puni nekih svojih briga i svojih gladi, zaokupljeni svojim životom i svojim pogledom spuštenim u zemlju, tlo i prašinu.

Zna Isus koliko je naša ljudskost ranjena ohološću

Pitanje svih naših pitanja potpuno je isto: „Tko je najveći?“ Tko je važniji, tko ima veće zasluge, čija je pozicija viša, tko je kome dužan poštovanje, tko koga mora slušati, tko je pametniji, tko je ljepši, tko je prvi…

Pitanja koja nam Isus upućuje nisu prijekor

Mi smo previše zabrinuti za zemaljsko, ili samo za zemaljsko, želimo osigurati kruh za svoj život, za svoju obitelj, što i nije ništa loše, dapače, potrebno je i nužno, ali u svoj toj brizi zaboravljamo ili zanemarujemo svoju nutrinu i potrebu da naš život postane kruh, da u njega usadimo kvalitetni kvasac koji će nam pomoći da postanemo kruh.

Otvori se! Bog u tvom srcu novu povijest piše...

Tako nam je potrebna ta Isusova ruka na nama, da utisne sebe u nas, u naše srce i u naš život, da se otvori sve što već tako dugo zatvoreno spava, da budemo zdravi, da budemo slobodni. Isus skida sa čovjeka sve rešetke i kaveze koje je naša ljudska krhkost u nama izgradila i podigla i zatvorila nas u nas same.

Bog mira dolazi - pred nama je početak novoga svijeta

Pred nama je noć koja prestaje biti noć, noć koja je svjetlija i toplija od dana, noć koja u sebi nosi tajnu koja ne želi biti tajna, skrovitost potrebna razglašenosti. U skromnosti jednostavne obitelji, i hladnoći svijeta, rađa se božanska ljubav i zato svijet nije više isti, čovjek nije više sam, život nije više izgubljen.

Došašće je vrijeme penjanja - hoćemo li postati novi ljudi?

Došašće je vrijeme prepoznavanja svega blaga i bogatstva, svih darova i milosti koje nam Otac daruje. Došašće je vrijeme još snažnijeg slavljenja što je nebeski Otac poželio i odlučio otkriti i utisnuti otajstva kraljevstva malenima, svakome tko se takvim prepoznaje i živi.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja