Budi dio naše mreže

Ključna riječ: viseclane-obitelji

NADAHNJUJUĆE Umjesto da pobace svoju djecu s dijagnozom spina bifida i trisomija 18, ova je obitelj odlučila vjerovati Bogu

Henry Jernigan i njegova supruga Elizabeth samo dva dana nakon napada na Sjedinjene Države 11. rujna 2001. saznali su da očekuju svoje prvo dijete. Bilo je to vrijeme kada su Amerikanci živjeli u šoku i zabrinutosti, a Jerniganovi su se pitali što bi značilo donijeti dijete u takav svijet. Nikad nisu mogli znati punu dubinu izazova koji su pred njima i kako će njihova obitelj rasti i napredovati.

Biskup Janjić krstio osmo dijete obitelji Dulić u Đurđinu

Župna zajednica sv. Josipa Radnika u Đurđinu (Subotička biskupija) slavila je u nedjelju, 2. lipnja, krštenje osmog djeteta Paje i Angele Dulić. Tim povodom misu je predvodio umirovljeni kotorski biskup Ilija Janjić koji je udijelio i sakrament krštenja malom Anti.

ARGUMENTI Kako ljetuju višečlane obitelji?

Ljetovanje višečlanih obitelji vrlo je izazovno: od pronalaska smještaja do samih financijskih mogućnosti. Nerijetko mnogi posežu za smještajnim kapacitetima u vlasništvu Crkve, odnosno samostana. Je li i ta opcija uvijek zadovoljavajuća za velike obitelji, pokušali smo doznati u Argumentima HKR-a, u utorak 28. svibnja. Gosti su bili Đurđica Mostarčić, dopredsjednica udruge Obitelji 3+, Zorka Pivac, majka osmero djece i članica zajednice „Kursiljo” te fra Vitomir Glavaš, OFMconv., gvardijan Samostana sv. Frane u Cresu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja