Budi dio naše mreže

Ključna riječ: veliki-cetvrtak

FOTOREPORTAŽA Misa Večere Gospodnje svečano proslavljena diljem Hrvatske

Na Veliki četvrtak započinje Vazmeno trodnevlje, najznačajnije vrijeme u liturgijskoj godini u kojemu kršćani slave otajstvo muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista, iza kojeg dolazi Uskrs, svetkovina koja je središnji dio života vjernika. U tekstu pogledajte kako je započeto Vazmeno trodnevlje diljem Hrvatske.

Zašto Isus svojim učenicima pere noge?

Zašto Isus svojim učenicima pere nogu za Hrvatsku katoličku mrežu tumači Marko Taborsky, student poslijediplomskog studija biblijskih znanosti i arheologije na Fakultetu biblijskih znanosti i arheologije u Jeruzalemu.

Veliki četvrtak

Na današnji dan Isusove Posljednje večere, Crkva ulazi u sveto trodnevlje.

Vazmeno trodnevlje - Misa posvete ulja

Veliki četvrtak specifičan je dan u liturgijskoj godini. Naime, prijepodnevni dio toga dana pripada korizmenom vremenu, a večernjim dijelom, počevši od Mise večere Gospodnje, započinje vazmeni ciklus ili uskrsno vrijeme.

Isusova posljednja 24 sata života na zemlji

Prema Pavlinskom molitveniku donosimo vam satove Muke Gospodnje na razmatranje kroz Veliki četvrtak i Veliki petak, a koje je na svojoj Facebook stranici objavila župa Rođenja Isusova, Kajzerica.

FRA VINKO BRKOVIĆ Jesmo li svjesni kako su obredi današnjeg dana važniji od svih kolača i jaja?

"Zaustavimo se večeras u obredima Velikoga četvrtka i nemojmo samo promatrati, nego sudjelujmo u otajstvu Božje ljubavi. To otajstvo nije vidljivo samo danas i nemojmo se ograničiti samo na večerašnje slavlje. Pristupajmo što češće oltaru Gospodnjem i hranimo se samim Kristom jer to je njegova želja", piše fra Vinko Brković. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja