Budi dio naše mreže

Ključna riječ: uzasasce-gospodinovo-spasovo

Uzašašće Gospodinovo - Spasovo

Četrdeset dana nakon uskrsnuća slavimo blagdan Uzašašće Gospodinovo ili Spasovo. Završetak Isusova ukazivanja apostolima.

Učitelj nas nije ostavio! Kristova sinergija s Crkvom

Pater Niko Bilić, profesor na zagrebačkom Fakultetu filozofije i religijskih znanosti, donosi promišljanje zvano "Kristova sinergija s Crkvom" u povodu blagdana Uzašašća Gospodinova te kako se evanđelje može pretočiti u aktualne događaje u zemlji.

Svi smo mi poslani objaviti ljubav Očevu kako bi čitavo čovječanstvo imalo udjela u božanskom životu

Na svetkovinu Gospodinova Uzašašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Petra Maskaljevića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnog vikara župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. "Svi smo mi poslani objaviti ljubav Očevu, koji po Kristu daje Duha da bi čitavo čovječanstvo imalo udjela u božanskom životu. Sve nas danas zajedno sa svojim apostolima šalje da idemo po svem svijetu", poručio je vlč. Maskaljević.

Uzašašće Gospodinovo - Spasovo

Uzašašće Gospodinovo ili Spasovo je svetkovina koji se slavi 40 dana poslije Uskrsa. Dokaz je spasa svakom čovjeku koji se Spasitelju odazove, zato se zove Spasovo. Isus je 40 dana poslije uskrsnuća ostao ne zemlji i ukazivao se apostolima i drugima od Boga predodređenim svjedocima te im govorio o Kraljevstvu Božjem.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja