Budi dio naše mreže

Ključna riječ: turizam

BISKUP VIDOVIĆ: "Moramo redovito obrezivati maslinu svoje vjere!"

U prvom gostovanju na HKR-u, nakon što je prije gotovo dvije godine imenovan hvarskim biskupom, mons. Ranko Vidović osvrće se na svoju biskupsku službu, na svećeničko iskustvo kroz 35 godina i plodove pastorala na koljenima te o tri zla koja je turizam donio domaćim dušama. Cijelu emisiju urednice Tanje Maleš poslušajte u emisiji "Sutra je dan Gospodnji" u subotu, 28. siječnja u 20 sati ili kasnije potražite u Arhivi emisija na www.hkr.hkm.hr.

​Češka - zemlja s kojom Hrvatska gotovo tisuću godina njeguje intenzivne i srdačne veze

"Hrvatsko-češke veze počinju još u mitološkim vremenima s Čehom, Lehom i Mehom", ističe ​Marijan Lipovac, povjesničar i bohemist, predsjednik Hrvatsko-češkog društva. Iz povijesnih izvora, pak, zasigurno znamo kako te veze počinju osnutkom Zagrebačke biskupije kada je za prvog zagrebačkog biskupa postavljen Čeh imenom Duh. To je ujedno i prvi spomen Zagreba, prvi spomen nekog Čeha u Hrvatskoj i prvi dokumentirani spomen veza Hrvata i Čeha.

"Otkrij neotkriveno" u Lonjskom polju: Zaplovite rijekom Strug u čamcu na solarni pogon

Razotkrijte ljepote samozatajnog pritoka rijeke Save. Od Posjetiteljskog centra Krapje do pristaništa u Plesmu posjetitelje će voziti oldtimer traktor s prikolicom. Uz čamce na solarni pogon u pristaništu će ih čekati i kanui, a oboje se može koristiti vikendima te praznicima uz prethodnu rezervaciju, a preko tjedna po najavi.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja