Budi dio naše mreže

Ključna riječ: treca-nedjelja-dosasca

Fra Ivan Marija Lotar: "Radost nisu prolazni osjećaji zadovoljstva, radost je stanje duha za koje se isplati boriti"

"Ogroman problem suvremenoga čovjeka je navezanost na osjećaje koji su čas ovakvi, čas onakvi. Ako mi nešto godi – to činim, ako mi je nešto mučno i teško – to ne činim. Poput životinje. Mi nemojmo tako! Duboka radost majke je što je dobila dijete, ali sigurno nije sretna i vesela kada se stoti put ustaje noću jer dijete plače. Ipak ona ustaje i sto i prvi puta, ne zato jer se osjeća nenormalno sretnom, nego jer je imati dijete stvar duboke životne, vjerojatno najveće moguće, radosti na svijetu", piše fra Ivan Marija Lotar o radosti u povodu Treće nedjelje došašća koju nazivamo Radosnom nedjeljom.

Materice – stari narodni običaj Treće nedjelje došašća

Materice su stari narodni i crkveni običaj koji se veže uz Treću nedjelju došašća. Sačuvan je u nekim krajevima, primjerice među bunjevačkim Hrvatima, u Posavini i srednjoj Bosni, u Dalmatinskoj Zagori, te u nekim hercegovačkim krajevima.

“Radujte se u Gospodinu" - poziva nas treća nedjelja došašća

Treća nedjelja došašća “Gaudete”, poziva nas da se radujemo u Gospodinu, takvu mi radost u današnjim životnim prilikama najbolje opisuje primjer o savršenom veselju sv. Franje iz Asiza, napisao je na svojem Facebook profilu fra Mate Bašić.

Treća nedjelja došašća: "Slavlje Božića možemo upriličiti, no bez podjele dobara ono ostaje slavlje bez promjene u srcu"

Na treću nedjelju došašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije prenosimo propovijed dr. sc. Josipa Bošnjakovića, svećenika i profesora psihologije koji vodi bračna i obiteljska savjetovališta na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Uz doktorski studij psihologije u Rimu na Papinskom salezijanskom sveučilištu specijalizirao je kliničku psihologiju. Predaje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu te na zagrebačkom Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Velečasni Bošnjaković među ostalim poručuje: "Nemoguće je stvarati novi svijet ako je u njemu korupcija, a u Crkvi smo prvi pozvani biti korektni u postupanju s novcima."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja