Budi dio naše mreže

Ključna riječ: tradicija

Privilegij i odgovornost muževa i očeva

U emisiji "S druge strane ogledala" u srijedu, 14. lipnja ugostili smo dr. sc. Anitu Dučkić Sertić, logoterapeutkinju, duhovnu terapeutkinju, i voditeljicu Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba HKS-a.

Spomenik tamburici bit će otkriven u Prelošćici kod Siska

U sklopu obilježavanja stoljetne tradicije izrade tambura u Prelošćici, sisački biskup Vlado Košić slavit će svetu misu u 11 sati u crkvi sv. Mihaela. Nakon misnoga slavlja ispred župnog dvora bit će otkriven spomenik na prvu tvornicu tambura. Svečanosti će nazočiti i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i inicijator obilježavanja stoljetne tradicije Tugomir Majdak, porijeklom iz Prelošćice.

BOŽIĆ U PJESMI 15 skladbi koje pjevamo u božićnom vremenu

Posebno obilježje i ugođaj življenja u božićnom vremenu, stvaraju upravo božićne pjesme. Mnoge od njih pjevaju se po crkvama već stoljećima, bilo kao prepjevi crkvenih himana, bilo kao uspavanke malom Isusu. Donosimo neke koje možete ovih dana pjevati na obiteljskim druženjima.

Izgubljenu vrlinu teško je vratiti

Odsustvo pijeteta, poštovanja prema dobrim stvarima iz prošlosti, stvara moralnu prazninu koju ispunjava zabluda da je sadašnja generacija mjerilo svega ostalog i da sve u prošlosti treba prosuđivati ​​prema moralnim standardima sadašnjosti. Ipak, ti ​​su standardi krajnje neimpresivni: abortus, eutanazija, LGBTQ agenda, istospolni brakovi, raspad obitelji, vandaliziranje crkava i uništavanje vjerskih svetinja.

Isus govori preko svojih apostola

Isus je znao da je izabrao jednostavne ljude na kojima će graditi svoju Crkvu. Naviještanje Evanđelja diljem svijeta, kroz sva doba povijesti Crkve, moralo bi doći od običnog tijela i krvi. Kako bi ovo moglo biti išta drugo osim rizično? Postoji samo jedan način: nadnaravna karizma Duha Svetoga, koja djeluje u apostolima i njihovim nasljednicima, jamči “svu istinu”.

Liturgija i živa tradicija srca

Jeste li znali da se otprilike svakih sedam godina svaka stanica u vašem tijelu zamijeni potpuno novim stanicama? Kad se to dogodi, neće biti pretjerano reći da imate potpuno novo tijelo. Pa ipak, vi ste i dalje ista osoba.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja