Budi dio naše mreže

Ključna riječ: tijelovo

Isus se skriva u Presvetom Oltarskom Sakramentu da bismo se mi odvažili i potražili kontakt s Njim

Na svetkovinu Tijelova iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Davora Senjana koji se nalazi na poslijediplomskom studiju u Rimu. Između ostalog vlč. Senjan poručuje: "Blagovanje Kristova tijela zahtijeva promjenu života. Vanjski znakovi ljubavi moraju nastati u srcu, a nastaviti se u svjedočenju kršćanskog ponašanja."

Sveti Ivan Bosco i čudo umnažanja hostija

Don Bosco proveo je život svim srcem ljubeći euharistijskog Isusa i učeći druge da ga ljube. Svakoga dana odlazio je klanjati se Presvetom Oltarskom sakramentu, a unatoč poodmakloj dobi i bolestima kao i izrazito nateklim nogama zbog kojih je teško mogao pokleknuti, legao bi na tlo i tako se klanjao. Zatim se u molitvi njegovo lice činilo poput anđela.

Božje utjelovljenje za nas predstavlja vrhunac svemoćne ljubavi

Na Tijelovo prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Svetkovina Tijela i Krvi Gospodinove mora u nama probuditi veliko strahopoštovanje i zahvalnost, svakako i radost. Zato, dok ga promatramo u euharistiji i blagujemo na svetoj misi, odajmo mu svu slavu i čast, štovanje cijelim bićem, ne tek banalno i obredno."

Proslava Tijelova diljem Hrvatske

Donosimo popis misnih slavlja u katedralama diljem Hrvatske koje će se slaviti u četvrtak 11. lipnja u povodu svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove.

Zašto slavimo svetkovinu Tijelovo?

Tijelovo, punim nazivom Svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Kristove koja se slavi u Katoličkoj Crkvi, svetkovina je na spomen ustanovljenja euharistije na Veliki četvrtak.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja