Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svetost

Ovaj svetac dokazuje da vam nije potrebno čudo da biste bili sveti

Pogrešno je misliti da morate činiti velike stvari da biste postali veliki svetac. Jednostavna priča o malom bratu Mutien-Marie dokazuje suprotno. Trebamo primjere kao što je on jer inače bismo lako mogli zaključiti da nam Bog nije dao talente koji su nam potrebni da bismo postali sveci!

Unatoč poteškoćama živio je svetim životom

Pogrešno je misliti da morate činiti velike stvari kako biste postali veliki svetac. Jednostavna priča o malom bratu Mutien-Marie dokazuje suprotno. Trebamo primjere poput njegova, jer inače bismo olako mogli tvrditi da nam Bog nije dao talente koji su nam potrebni da postanemo svetima.

Želiš li biti svet? Onda ne brini što je teško

Sveci nisu patili od forma, od viđenja, od dokazivanja, ali ih je Ljubav tako dotakla da im ništa nije bilo teško, ništa ih nije moglo smesti. Plesali su kao da ih nitko ne gleda. Ljubili su kao da im nitko nikada neće uzvratiti. Nije im to bilo bitno jer su doživjeli ljubav.

Sve je u redu. Nisi grešan - nego svet.

Život u iluziji podrazumijeva neautentično življenje onoga što mislimo da živimo. Mogu li živjeti i biti grešan i slab? Pročitajte u nastavku.

Svetost nije "opcija"

Jednom me jedna osoba s podsmijehom na licu i podrugljivim tonom u glasu upitala: "Ti želiš biti sveta?!" Pomislila sam: "Zar ne želi to svatko?"

Traži se svetac ili svetica!

Tko su zapravo sveci? Promišljanje fra Gorana Azinovića o ovoj temi donosimo u nastavku.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja