Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svetost

KAKO ŽIVJETI SVETO? Ovih sedam koraka će vam pomoći!

Koliko ljudi u Crkvi kaže "Ja svet? Ne, to je za druge, ne za mene!” Kao da ne vjeruju da Bog može učiniti sve novo, da za Njega ništa nije nemoguće. Ako je uspio ući u um i srce svetog Augustina i svetog Franje, može ući i u našu nutrinu. Samo moramo vjerovati kad nam kaže da možemo biti sveti, da je na nebu spremno mjesto za nas. Pitanje koje se sada postavlja glasi: "Kako možemo biti sveti u svojoj svakodnevici? Što trebam činiti? Koja je formula?" Ne postoji jedinstvena formula, jer svetost je uvijek osobna, to jest, vaša svetost nije ista kao moja, niti je poput svetosti drugih ljudi.

P. Krasicki: Otkrij sveca u sebi! Ili svetost ili ništa!

Blagdan Svih svetih je dan kada u Crkvi slavimo sve poznate i nepoznate svece. Na taj dan svatko se može iznenaditi jer sigurno netko iz tvoje kuće je nepoznatim svecem. Imao si priliku živjeti pod istim krovom sa svecem, ali ga nisi prepoznao (...) Sveci su shvatili da bez Isusa ne mogu biti sveti. Što ćeš ti učiniti?

Kako postići svakodnevnu svetost?

"Da bismo dušama donijeli istinski mir, da bismo preobrazili svijet i tražili Gospodina u svijetu i kroz stvari ovoga svijeta, osobna je svetost neophodna", rekao je svetac svakodnevne svetosti sveti Josemaría Escrivá.

PROMIŠLJANJE Svetost kao krajnji cilj muškarca i žene

Prema Katekizmu Katoličke Crkve „svi vjernici, bilo kojeg staleža i stupnja, pozvani su na potpun kršćanski život i na savršenu ljubav“. Drugim riječima - svi smo pozvani na svetost. Donosimo promišljanje liječnika Petra-Krešimira Hodžića, supruga i oca četvero djece te angažiranog vjernika laika, o pozivu muškarca i žene na svetost.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja