Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveti-martin-pod-okicem

Čovjek vjere, nade i ljubavi – kardinal Franjo Kuharić

“Mi smo svaki dan kao obitelj molili. Nije se moglo zamisliti da bi u nedjelju i jedan član obitelji ostao bez mise. Nedjelja nas je okupljala u počinku, nedjeljom se nije  radilo, središte je nedjeljnog počinka i života bila najprije misa, a onda se išlo u posjete ili primalo posjete. Živjelo se zaista ljudske i kršćanske odnose. Odgajali smo se i radom, bilo da smo išli na pašu ili radili na njivi, u vinogradu, na sjenokoši. Bez rada čovjek se teško odgoji biti odgovoran u svojim dužnostima. Mi smo od malena učili raditi. I ono benediktinsko načelo 'Moli i radi', nije bilo samo u benediktinskim samostanima, to je bilo i u obitelji.”

Vlč. Siniša Hegedušić: Pomozimo jedni drugima nositi križ u teškim trenucima

Crkva sv. Martina biskupa u Svetom Martinu pod Okićem, jedna je od spomenika kulture prve kategorije koji je stradao u potresima u ožujku i prosincu 2020. U župi Sveti Martin pod Okićem posljedice potresa vidljive su i na kapelama sv. Roka u Galgovu i sv. Antuna pustinjaka u Klakama. Župnik vlč. Siniša Hegedušić, koji je s dolaskom u župu nastavio sa sustavnom obnovom kulturnih spomenika, poziva da u teškim trenucima pomognemo jedni drugima nositi križ jer je on znak ljubavi, povezanosti i jedinstva s Bogom i međusobno.

Čovjek vjere, nade i ljubavi – kardinal Franjo Kuharić – 3. dio

Povodom završetka proslave 100. obljetnice rođenja sluge Božjega kardinala Franje Kuharića i hodočašća svećenika Zagrebačke nadbiskupije u Pribić Crkveni objavljujemo ponovno tekst o trećoj emisiji autorice Snježane Kirinić Grubić koja je emitirana u programu HKR-a pod nazivom „Čovjek vjere, nade i ljubavi – kardinal Franjo Kuharić”. Emisija, koja govori o ovom poniznom čovjeku uzorna sveta života, zaključena je smirajem njegovog ovozemnog života i nadom u susret s Vječnom ljubavi.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja