Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveti-joakim-i-ana

Biskup Gorski: Pravo na odgoj mora ostati pravo roditelja i tu kao vjernici i kao građani ne možemo popuštati

Župa sv. Ane u zagrebačkom Rudešu proslavila je u utorak 26. srpnja svetkovinu nebeske zaštitnice svečanom večernjom misom koju je predvodio zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski i procesijom s kipom sv. Ane. Govoreći o odgoju djece, biskup Gorski je upozorio: "Svjedoci smo kako se već maloj djeci mimo volje roditelja nameću ideje 'nespojive sa zdravim razumom i naravnim ljudskim bićem'. I to nameću uglavnom one osobe koje se svim silama protive pravu nerođenih na život, ali bi zato 'djecu koju su drugi s ljubavlju prihvatili i rodili odgajali po svome'."

Molitva svetoj Ani

Danas slavimo svetog Joakima i Anu. Sveti Joakim i Ana su, prema tradiciji, roditelji Blažene Djevice Marije. Ne spominju se u Evanđeljima ni drugdje u Svetom pismu, tako da sve što o njima znamo dolazi iz crkvene predaje i apokrifnih spisa, prvenstveno Jakovljeva evanđelja, apokrifnog spisa iz drugog stoljeća.

Svetoj Ani, majci Blažene Djevice Marije, nakon duge i bolne neplodnosti objavio se anđeo rekavši joj da će začeti sveto dijete

O detaljima života Blažene Djevice Marije, njezinim roditeljima, začeću i rođenju Novi zavjet ne govori. No, određen uvid možemo dobiti i u viđenjima blažene Anne Katharine Emmerich, njemačke redovnice i mističarke koju je papa Ivan Pavao II. proglasio blaženom 2004. Hrvatska katolička mreža donosi vam izvadak iz knjige "Život Blažene Djevice Marije", knjige koju je izdala Naklada sv. Antuna.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja