Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveti-dominik

Sveti Dominik

Redovnik, osnivač dominikanaca.

Krunica - Marijin duhovni mač

Krunica je duhovno oružje, "nebeski mač". Za izradu mača potrebno je vrijeme i vještina, ali za izradu ovog "nebeskog mača" bili su potrebni najveći napori - stoljećima. To je "oružje" različito od bilo kojeg drugog. Ima moć ubijanja zmajeva (demona), obraćanja grješnika i osvajanja srca. Oštrica ovog mača iskovana je u živoj Božjoj Riječi, oblikovana čekićem Božjeg nadahnuća i povjerena Kraljici Neba i njezinim odabranim slugama.

Ljubav prema Euharistiji šest svetaca

Euharistija je "izvor i vrhunac" našega života, kako je svijet često podsjećao sveti Ivan Pavao II. Bilo bi dobro ugledati se na primjer svetaca kako bismo naučili o njihovoj odanosti Kristu u Euharistiji i kako možemo najbolje nasljedovati njihovu odanost Isusu.

800 godina od dolaska dominikanaca u hrvatske krajeve

Dominikanska obitelj - dominikanci, dominikanke i laička bratstva okupili su se na blagdan Svete obitelji 26. prosinca na misnom slavlju u crkvi Blaženog Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici kako bi zaključili godinu jubileja – 800. obljetnice dolaska i kontinuiranog djelovanja dominikanaca na hrvatskim prostorima i rođenja za nebo utemeljitelja Reda sv. Dominika.

Sveti Dominik

Utemeljitelj je Reda propovjednika ili dominikanaca. Odlikovao se ljubavlju prema siromasima i osobito je zaslužen za širenje krunice.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja