Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svetci

Molitve svetaca i duhovnih velikana Srcu Isusovu

Svetkovina Presvetog Srca Isusova slavi se u drugi petak nakon svetkovine Tijelova, a mjesec lipanj posvećen je Presvetom Srcu Isusovom. Ove se godine svetkovina slavi u petak, 24. lipnja.

Dvije vrste svetaca

Gledajući kalendar svetaca možemo vidjeti raznolikost u Katoličkoj crkvi, ali zapravo postoje samo dvije vrste svetaca: mučenici i ispovjednici.

VLČ. BRANIMIR BUDINSKI Što znači biti svet i tri zablude o blagdanu Svih svetih

Vlč. Branimir Budinski pojasnio je što znači biti svet i naveo tri zablude o svetosti u koje smo skloni vjerovati, u emisiji "Pod križem" na temu svetosti u okružju blaženog Alojzija Stepinca. Napomenuo je kako proglašavanje svetima od strane Katoličke Crkve nije evidentiranje svetaca nego izdvajanje pojedinaca koji nam mogu poslužiti kao primjer za svet život.

Evo zašto mi katolici štujemo svece

Polako ulazimo u mjesec studeni koji započinje svetkovinom Svih svetih. Ovim povodom župnik Župe Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu, don Damir Stojić pojasnio je zašto katolici štuju svetce i što slavimo na svetkovinu Svih svetih, u videu koji je objavio na svojim društvenim mrežama.

Pročitajte ove prekrasne citate svetaca o Euharistiji

„Kad pčela skupi rosu s neba i zemaljski najslađi nektar s cvijeća, pretvori je u med, a zatim požuri u svoju košnicu. Na isti način, svećenik, uzevši s oltara Sina Božjega (koji je poput rose s neba i istinski Marijin sin, cvijet našega čovječanstva), daje nam ga kao ukusnu hranu." Ovo je samo jedan od desetaka prekrasnih i dubokih citata o Tijelu i Krvi Gospodina našega Isusa Krista. Oplemenite svoju dušu riznicom svetačkih izreka koju vam donosimo u nastavku.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja