Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveta-tri-kralja

Imamo li dovoljno poniznosti, razbora i mudrosti da bismo pronašli Isusa?

"Što uopće znači ta fraza „dobar čovjek”? Dobar je čovjek onaj koji je u svome životu utjelovio vrijednosti evanđelja: beskompromisno opredjeljenje za ono što je dobro, istinito i lijepo. To se bez Krista ne može, jer on je svjetlo koje nam pokazuje istinu (usp. Iv 1,9), on je snaga koja nam daje da činimo pravdu i pobjeđujemo vlastite slabosti", poručio je vlč. Tomislav Šagud.

Fr. Ivan Dominik Iličić: Zašto ne treba raskititi bor na blagdan Sveta tri kralja?

Kićenje bora povodom blagdana rođenja Isusa Krista tradicionalni je katolički običaj kao i njegovo raskićivanje. Tako da Katolička Crkva zapravo nema pravila kada kititi ili raskititi bor. Mnoge obitelji će raskititi bor na blagdan Sveta tri kralja, iako liturgijski gledajući božićno vrijeme traje do blagdana Krštenja Gospodinova. Taj se blagdan slavi prvu nedjelju nakon blagdan Sveta tri kralja.

Najveća gotička crkva sjeverne Europe čuva relikvije Sveta tri kralja

Unatoč dimenzijama, statusu njemačkog nacionalnog svetišta, arhitekturi i drugim posebnostima koje je čine najpopularnijom i najvećom gotičkom crkvom sjeverne Europe katedrala u sebi krije blago koje je i razlog njezinog nastanka: relikvije Sveta tri kralja Gašpara, Melkiora i Baltazara.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja